Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ελλάδα: Τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

bet365

Δείτε πώς διαμορφώνονται τα σενάρια πρόκρισης στον όμιλο της Ελλάδας μετά τη νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας. Μπορεί να αποκλειστεί, μπορεί να βγει και δεύτερη!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερή θέση για όσα αφορούν την παρουσία της στην προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά. Η ήττα από την Ισπανία (84-77) για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, σημαίνει ότι το έργο της Έλλαδας - σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ομίλους - έγινε ακόμα δυσκολότερο.

Ο Καναδάς πάντως έκανε αυτό που ήθελε η «γαλανόλευκη» και με τη νίκη του επί των Αυστραλών κράτησε... ζωντανές τις όποιες πιθανότητες έχει η Εθνική Ελλάδας.

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας

Η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη απέναντι στους Αυστραλούς για να ελπίζει. Πάμε να δούμε τα σενάρια πρόκρισης.

  • Νίκη Ελλάδας, Νίκη Ισπανίας: Σε αυτό το σενάριο οι Ισπανοί παίρνουν την 1η θέση και η Ελλάδα πάει στην 3η θέση και ελπίζει να είναι η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά.

    Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα είναι η εξής: Ισπανία 2-1, Καναδάς 2-1, Ελλάδα 1-2, Αυστραλία 1-2.
  • Νίκης Ελλάδας, Νίκη Καναδά: Εδώ τα πράγματα μπλέκονται αρκετά. Ο Καναδάς θα πάρει την 1η θέση και οι άλλες τρεις ομάδες θα έχουν ισοβαθμία στο 1-2.

Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα είναι η εξής: Καναδάς 3-0, Ισπανία 1-2, Αυστραλία 1-2, Ελλάδα 1-2.

Και θα μετρήσουν οι διαφορές στα αποτελέσματα των τριών ομάδων που εμπλέκονται στην ισοβαθμία. Σε αυτό το σενάριο θα έχουμε τα εξής:

1. Με νίκη της Ελλάδας 1-2 πόντους θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία, με την Ελλάδα να μένει στην 4η θέση. Ο λόγος είναι ότι θα έχει -5 στην διαφορά πόντων, όπως και η Ισπανία, ενώ η Αυστραλία θα βρίσκεται στο +10.

4. Με νίκη της Ελλάδας 3-9 πόντους η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.

5. Με νίκη της Ελλάδας με +10 πόντους η Ελλάδα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα κατακτήσει την 2η θέση.

Ο αγώνας Αυστραλία - Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14:30 της Παρασκευής (2/8), ενώ το ματς του Καναδά με την Ισπανία θα ξεκινήσει στις 18:15.

Τα ματς που απομένουν

  • Αυστραλία - Ελλάδα (2/8, 14:30)
  • Καναδάς - Ισπανία (2/8, 18:15)

Η βαθμολογία στον όμιλο

  1. Καναδάς 2-0
  2. Ισπανία 1-1
  3. Αυστραλία 1-1
  4. Ελλάδα 0-2 (-14)
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα