Σκαριόλο: «Νικήσαμε έναν ανώτερο αντίπαλο»

Οι Ισπανοί παίκτες

bet365

«Νικήσαμε μία ομάδα θεωρητικά ισχυρότερη από εμάς», τόνισε ο ατσαλάκωτος Σέρτζιο Σκαριόλο όταν έσβησαν οι προβολείς του αγώνα Ισπανίας-Ελλάδας (84-77) στη Λιλ. Ο Ιταλός είχε κοουτσάρει τη «ρόχα» και την προηγούμενη φορά που είδαμε τις κόκκινες πλάτες της, στον προημιτελικό του 2015 στο ίδιο γήπεδο.

«Ο Πάου Γκασόλ ήταν σήμερα εδώ, οπότε μάλλον πήραμε λίγη από την αύρα του», αστειεύτηκε ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας. «Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η παράδοση, αλλά είναι μία υγιής αντιπαλότητα, αυτή που δένει τις δύο ομάδες. Ποτέ δεν θυμάμαι να υπήρξαν παρατράγουδα στις μεταξύ μας αναμετρήσεις».

Ο Σκαριόλο απέδωσε τα εύσημα στον αμυντικό συντονιστή του επιτελείου του για την προετοιμασία της ομάδας στο μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Είχαμε σχεδιάσει να τον αντιμετωπίσουμε με διπλό μαρκάρισμα, αλλά επιλεκτικά και όχι πάντα. Νομίζω ότι το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν η προσαρμογή της άμυνας όταν η μπάλα έφευγε από τα χέρια του για να πάει στους περιφερειακούς παίκτες. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις έναν παίκτη όπως ο Γιάννης εκτός παιχνιδιού. Μπορεί να σκοράρει, να χρησιμοποιήσει το σώμα του, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ έξυπνος και ικανότατος πασέρ. Έτσι ψηλός όπως είναι, βλέπει πάνω από τα κεφάλια των αντιπάλων του και εντοπίζεται πράγματα που για τους άλλους παίκτες είναι αόρατα».

Όταν ρωτήσαμε τον Σκαριόλο αν μπορεί να απομονώσει «ένα και μοναδικό κλειδί» που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, εκείνος μίλησε για την «πίστη» που διέκρινε τους παίκτες του. «Χωρίς αυτό το στοιχείο, που ξεκίνησε από τους πιο έμπειρους και διοχετεύτηκε και στους νεότερους, δεν γίνεται να νικήσεις έναν ανώτερο αντίπαλο».

Κάπου στο βάθος της μικτής ζώνης, ο Σέρχιο Γιουλ μουρμούριζε για τη διαιτησία. «Ρωτήστε τους διαιτητές», είπε στα αγγλικά, καθώς αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια. Δυστυχώς δεν τον προλάβαμε για να ρωτήσουμε, ποιο ακριβώς ήταν το παράπονό του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα