Oλυμπιακοί Αγώνες 2024, Μπράουν: Η... τηλεπάθεια με Αλντάμα και το κόλπο «45 μοίρες»

Ο Μπράουν

bet365

Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν εντυπωσιακός στον δημιουργικό τομέα απέναντι στην Εθνική μας και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στην επίδραση του γκαρντ των Ισπανών.

Η Εθνική μας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ισπανία και ηττήθηκε για το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα της στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά διατηρεί ελπίδες πρόκρισης με νίκη επί της Αυστραλίας.

Η Ελλάδα είδε τον Λορέντζο Μπράουν να μοιράζει 10 ασίστ απέναντι της και να δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο του Σπανούλη με τον τρόπο που οργάνωσε το παιχνίδι. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού τελείωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους, 10 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 12 στην αξιολόγηση. Μπορεί στην εκτέλεση να έμεινε σε μέτρια μέρα, αλλά έκανε θραύση στις ασίστ.

Η έξοχη συνεργασία με τον Αλντάμα

Τα τρίποντα του Αλντάμα μετά από ασίστ Μπράουν

γφ

Oι Ισπανοί είχαν συγκεκριμέο πλάνο στο παιχνίδι τους και το εκτέλεσαν εξαιρετικά αρκετές φορές με τον Μπράουν σε ρόλο δημιουργού και συγκεκριμάν plays. Αυτό φαίνεται και στις ασίστ του και τα εύστοχα σουτ των συμπαικτών του μετά από πάσα του. Ο Μπράουν πήρε το σκριν ψηλά από τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ και έβγαλε στον Αλντάμα που σκόραρε για τρεις από τις 45 μοίρες. Λίγο αργότερα έπαιξε έξοχα το pick n' roll με τον Γουίλι, με τον τελευταίο να καρφώνει. Η τρίτη ασίστ του ήρθε από σκριν πάλι ψηλά του Γουίλι, ενώ στη συνέχεια βρήκε τον Αλντάμα που σκόραρε για τρεις από τις 45 μοίρες. Στη συνέχεια τράβηξε πάνω του 3 παίκτες και έδωσε ασίστ στον Αμπρίνες για corner 3. Mε το σκορ στο 51-39 έκανε έξοχη επαναφορά και ο Αμπρίνες σκόραρε κάτω από το καλάθι.

Στα μέσα της τρίτης περιόδου έπαιξε πάλι pick n' roll με τον Γουίλι και ο σέντερ των Ισπανών κέρδισε φάουλ, βάζοντας τις βολές στη συνέχεια. Λίγο πιο μετα πάλι βρήκε τον Γουίλι κοντά στο καλάθι με δύο γκαρντ της Εθνικής, με τον Ερνανγκόμεθ να παίρνει το φάουλ και να κερδίζει βολές.

Η συνεργασία του με τον Αλντάμα ήταν φοβερή και έτσι έγινε και το 62-49 με ασίστ του Λορέντζο και corner 3 του ψηλού των Ιβήρων. Τέλος πήρε και άλλο ένα screen ψηλά από τον Χουάντσο, ο οποίος έκανε το pop, πήρε την πάσα και εκτέλεσε για τρεις από τις 45 μοίρες.

Δηλαδή η συνεργασία Μπράουν με τον Αλντάμα απέφερε στην Ισπανία 9 πόντους, ενώ εκείνη του γκαρντ των πράσινων με τον Γουίλι έβγαλε 6 πόντους, ενώ 5 με τον Αμπρίνες. Τέλος ο Αλντάμα είχε 3/3 τρίποντα μετά από ασίστ του Μπράουν.

Το... κόλπο με τις 45 μοίρες

Τα τρίποντα των Ισπανών στο παιχνίδι

γ

Όπως παρατηρούμε και στο παρακάτω γράφημα από το Hudlinstat, η Ισπανία είχε 9/19 τρίποντα από τις 45 μοίρες. Αυτό σημαίνει πως η Ισπανία έβαλε στην Εθνική μας 27 πόντους με τρίποντα από τις 45 μοίρες.

Και δεν ήταν τυχαίο αυτό γιατί όπως αναλύσαμε και παραπανω στις φάσεις με τις ασίστ του Μπράουν, υπήρχαν συγκεκριμένα plays που έφερναν καλό σουτέρ των Ισπανών στις 45 μοίρες για να εκτελέσει. Τις περισσότερες φορές ήταν ο Αλντάμα, ενώ έτσι σκόραρε και ο Γιουλ με τον Χουάντσο και τον Αμπρίνες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο screener ήταν αυτός που έκανε το τράβηγμα προς τα έξω για να εκτελέσει για τρεις (τον ρόλο τον έπαιζε ο Αλντάμα). Σε άλλες φάσεις ο Μπράουν δημιουργήσε, ο screener (ο Γουίλι τις περισσότερες φορές) απελευθέρωνε τον γκαρντ και εκείνος έδινε σε άλλο παίκτη που είχε στηθεί στις 45 μοίρες. Πολύ καλά δουλεμένα τα plays των Ισπανών.

Επικεντρώθηκε στις ασίστ, αλλά έβαλε το... λιθαράκι του και στο σκοράρισμα

Ο Μπράουν ήταν οργανωτής κόντρα στην Ελλάδα και όχι τόσο εκτελεστής. Παρόλα αυτά είχε 7 πόντους απέναντι στην ομάδα του Σπανούλη. Οι δύο εξ αυτών προήλθαν από ελεύθερες βολές. Επιπλέον βρήκε δύο πόντους σε iso κατάσταση από σουτ μέσης απόστασης, ενώ πέτυχε και ένα catch n' shoot τρίποντο από τη γωνία.

Ο Γιουλ έκοψε την άμυνα της Ελλάδας, τράβηξε πάνω του τρεις παίκτες και με μια έξοχη ασίστ βρήκε τον αμαρκάριστο Μπράουν στην γωνία και εκείνος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

@Photo credits: fiba

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα