Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024: Ο συγκινητικός Αντετοκούνμπο και το -28

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024: Ο συγκινητικός Αντετοκούνμπο και το -28

Αντετοκούνμπο Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκινητικός, παρά την ήττα απέναντι στην Ισπανία για τη 2η αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στα πεπραγμένα του στο παρκέ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε και πάλι τα πάντα στο παρκέ, αλλά η Εθνική δεν κατάφερε να κάνει την πρώτη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ισπανία βρήκε τον τρόπο, παρότι… μάτωσε από τον Greek Freak και επιβίωσε με τα μεγάλα σουτ των βετεράνων της.

«Κλειδώνοντας» την Ελλάδα μετά το 71-71 χάρη στη ζώνη του Σέρτζιο Σκαριόλο, που οδήγησε σε κακές επιλογές. Το ισόπαλο 71-71 έγινε 79-71 και η Εθνική μπόρεσε να γυρίσει μόνο σε απόσταση ενός τριπόντου. Αλλά το σουτ του Γιάννη βρήκε σίδερο. Η μπάλα γύρισε και ο Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που πήρε στους ώμους του την ευθύνη, στο πρώτο του μακρινό σουτ στην αναμέτρηση.

Η κυριαρχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στους ψηλούς των Ισπανών

Ο Σκαριόλο γνώριζε πως δεν έχει κανένα κορμί για να κοιτάξει στα ίσια τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Και αυτό φυσικά φάνηκε στο παρκέ, με τον Αντετοκούνμπο για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι να παίρνει πάνω του με τέτοια συχνότητα προσωπικές φάσεις, ώστε να τρυπήσει το ισπανικό τείχος.

1
Προσαρμοσμένη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Ισπανία

Τόσο από το ποστ, όσο και με πρόσωπο, ο Γιάννης υπήρξε σαρωτικός για να πετύχει τους 27 του πόντους. Οι Ισπανοί έπεσαν πάνω του για να τον περιορίσουν όταν έπιανε την μπάλα χαμηλά, κάτι που όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό.

Ο απολογισμός του έφερε στην Ελλάδα 6 πόντους σε 5 κατοχές στο ποστ και φυσικά δεν ήταν δυνατό να τον σταματήσουν σε καμία άλλη κατάσταση.

Οι εκτελέσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Ισπανία

  • Τρανζίσιον: 7 πόντοι/7 κατοχές
  • Ποστ: 6 πόντοι/5 κατοχές
  • Catch n’ drive: 2 πόντοι/4 κατοχές
  • Επιθετικό ριμπάουντ: 4 πόντοι/2 κατοχές
  • Iso: 3 πόντοι/1 κατοχή
  • Pick n’ roll (χειριστής): 3 πόντοι/1 κατοχή
  • Pick n’ roll (ρόλερ): 2 πόντοι/1 κατοχή
shot chart
Το shot chart του Αντετοκούνμπο με την Ισπανία

Η συνύπαρξη με Γουόκαπ και Καλάθη

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έβαλε μεγάλα σουτ. Επί της ουσίας τα δικά του τρίποντα κράτησαν την Εθνική στο παιχνίδι και την έφεραν να διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Μαζί με τη συνεισφορά του Γουόκαπ σε 4 κατοχές, όπου πήρε ένα επιθετικό φάουλ, έκανε ένα κλέψιμο και στην άλλη πλευρά του παρκέ πέτυχε ένα τρίποντο μαζί με μία ασίστ για ένα σουτ του Παπανικολάου.

Ο Σπανούλης πήρε μια απόφαση να αποσύρει τον γκαρντ του Άρη μετά από μία κακή απόφαση για ένα άστοχο τρίποντό του στο 73-71. Κάτι που ο Σκαριόλο διέγνωσε άμεσα, αφού η άμυνα της Ισπανίας περίμενε τους Γουόκαπ και Καλάθη ως δίδυμο, για να στήσει τη ζώνη και δύο κακές επιθέσεις της Ελλάδας άλλαξαν άρδην το μομέντουμ.

Για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, φάνηκε πως η ταυτόχρονη παρουσία των Γουόκαπ και Καλάθη, δυσκολεύει και τον ίδιο τον Γιάννη. Κάτι που η Εθνική είχε καταφέρει, όχι απλώς να κρύψει στο Προολυμπιακό, αλλά να το μετουσιώσει σε πλεονέκτημα.

Ωστόσο το τείχος που στήθηκε απέναντι στον Αντετοκούνμπο από το 71-71 και έπειτα, όταν και κάρφωσε στο πρόσωπο του Αλντάμα, μετατράπηκε σε άλυτο πρόβλημα. Η πεντάδα των Καλάθη, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννη μέτρησε -9 στον δείκτη +/-, ενώ οι δύο γκαρντ κατέγραψαν αθροιστικά -28 στην ταυτόχρονη παρουσία τους στο παρκέ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα