Βραζιλία - Γερμανία 73-86: Το... καθήκον της η Παγκόσμια πρωταθλήτρια

bet365

Μόλις πάτησε το... γκάζι στην 3η περίοδο, εξαφανίστηκε η Γερμανία που επικράτησε της Βραζιλίας με (73-86) και πήρε τη δεύτερη νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Γερμανία έκανε το καθήκον της στη 2η αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων για το Group B. Μπορεί να τα... χρειάστηκε ως τα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά «καθάρισε» τη Βραζιλία με 73-86 και θα παίξει με τους Γάλλους, που επίσης βρίσκονται στο 2-0, την πρώτη θέση την ερχόμενη Παρασκευή (2/8).

Στο 0-2 βρίσκονται οι Βραζιλιάνοι, που αντιμετωπίζουν πλέον την Ιαπωνία στο κυνήγι μιας εκ των προνομιούχων τρίτων θέσεων.

Ο αγώνας: Βραζίλια - Γερμανία

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μία περίοδο, με τη Γερμανία να μπαίνει πολύ δυνατά. Η όρεξη του Ομπστ στο ξεκίνημα έδωσε αέρα στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια, με το 6-9 (4') να μετατρέπεται σε 6-17 (8'). Η ομάδα του Χέρμπερτ έλεγχε τα πάντα στο παρκέ και με τη 2nd unit, φτάνοντας να προηγηθεί με 10-24 (11') μετά το καλάθι του Λο.

Οι Βραζιλιάνοι χρειαζόταν ένα... ηλεκτροσόκ και το βρήκαν με πρωταγωνιστές τους Καμπόκλο και Μπενίτε. Ο πρώτος με τέσσερις σερί πόντους και ο δεύτερος με δύο τρίποντα (22-26, 16'), έδωσαν ξανά ελπίδα. Η Γερμανία κόλλησε, παρότι ο Σρέντερ πήρε πάνω του προσωπικές φάσεις και ο Γκούι Σάντος έδωσε μέχρι και προβάδισμα στους Λατίνους (31-30, 18'), με τα διαδοχικά τρίποντα του Σρέντερ να έρχονται ως απάντηση.

Το ταλέντο των Γερμανών, βέβαια, μπορεί αναπάσα στιγμή να κάνει τη διαφορά. Έτσι και έγινε με τον Σρέντερ και τον Βάγκνερ να χτυπάνε πάλι (42-49, 25'). Η Βραζιλία επέστρεψε στο παρκέ με τους Ντος Σάντος και Καμπόκλο για να καλύψει τη διαφορά, αλλά αυτήν τη φορά οι αντίπαλοί τους είχαν την απαιτούμενη ενέργεια στην άμυνα.

Κάπου εκεί οι Βραζιλιάνοι άρχισαν να στερούνται... βενζίνης στο ντεπόζιτο. Ο Μπενίτε συνέχισε να παλεύει αλλά δεν είχε πλέον αρκετούς συμπαραστάτες (56-67, 33'), με τον Μπόνγκα να στέλνει την τιμή της διαφοράς στους 16 (57-73, 35'). Σκορ που διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος, με τους Γερμανούς να φτάνουν στη δεύτερη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 40-40, 51-60, 73-86

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήταν η ομάδα με περισσότερο ταλέντο και φυσικά μόλις ένιωσε ότι δυσκολεύτηκε, πάτησε το... γκάζι και εξαφανίστηκε στον ορίζοντα από τα μέσα της 3ης περιόδου.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ντένις Σρέντερ ολοκλήρωσε με 20 πόντους (3/4 2π., 4/9 3π.), 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ομπστ των 14 πόντων έδωσε μετά το πρώτο ημίχρονο τη σκυτάλη στον Μπόνγκα και τον Βάγκνερ με 15 και 17 αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ο Μαρσελίνιο Χουέρτας που έπαιξε 11 λεπτά και είχε 2 πόντους, 2 ασίστ, 1 λάθος.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Εκπληκτικός ο Βίτορ Μπενίτε που έκλεισε το παιχνίδι με 17 πόντους και 3/6 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 4 κλεψίματα του Ντένις Σρέντερ.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα