Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024: Η κατάταξη και τα σενάρια για τους δύο καλύτερους τρίτους

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024 τρίτη θέση σενάρια

bet365

Η Εθνική θέλει μόνο νίκη με την Αυστραλία στην τελευταία αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων και το Gazzetta ρίχνει μια ματιά στα σενάρια για τους καλύτερους τρίτους, σε περίπτωση που τα καταφέρει στον δικό της όμιλο.

Με το φινάλε των αναμετρήσεων της 2ης αγωνιστικής στο Group C, οι όμιλοι των Ολυμπιακών Αγώνων για το τουρνουά μπάσκετ μπαίνουν στην τελευταία τους στροφή. Και η Εθνική μας θα παίξει τα... ρέστα της κόντρα στους Αυστραλούς, θέλοντας μονάχα ένα αποτέλεσμα, τη νίκη για να φτάσει στην 3η θέση που μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποδειχθεί προνομιούχα.

Βέβαια, υπάρχει και περίπτωση να κερδίσει και να μην προκριθεί, μονάχα αν η διαφορά της με τους Αυστραλούς είναι 1-2 πόντοι και ο Καναδάς κερδίσει την Ισπανία. Σε διαφορετικές περιπτώσεις (μεγαλύτερη νίκη σε έκταση ή νίκη Ισπανίας) οι παίκτες του Σπανούλη θα βγάλουν τα... κομπιουτεράκια για να δουν αν θα βρεθούν μέσα στους δύο καλύτερους τρίτους.

Αν η Ελλάδα τελικά τα καταφέρει το μεσημέρι της Παρασκευής (2/8 - 14:30), πάμε να ρίξουμε αναλυτική ματιά στο τι περιμένει από τους άλλους δύο ομίλους.

Η κατάταξη των τρίτων τώρα

  1. Ισπανία 1-1 (-5)
  2. Νότιο Σουδάν 1-1 (-6)
  3. Ιαπωνία 0-2 (-24)

*Η Ελλάδα με ρεκόρ 0-2 βρίσκεται στην 4η θέση του Group A και μετράει -14 στο +/-

Τι συμβαίνει στο Group B

Τα πράγματα στον δεύτερο όμιλο έχουν απλοποιηθεί αρκετά. Ιαπωνία και Βραζιλία έχουν από δύο ήττες και κοντράρονται την τελευταία αγωνιστική. Ο νικητής του ζευγαριού θα πάρει την 3η θέση, με τους Ιάπωνες να μετρούν -24 στο +/- και τους Βραζιλιάνους αντίστοιχα -25.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο -14 και σε περίπτωση που αρχίζει να κοιτάζει τα σενάρια για τους υπόλοιπους τρίτους, θα σημαίνει πως έχει κερδίσει και θα ρίξει ακόμα περισσότερο αυτόν τον συντελεστή.

Κάτι που σημαίνει πως για να τη βάλουν από κάτω η Ιαπωνία ή η Βραζιλία, πρέπει να κάνουν μια νίκη με διψήφια διαφορά και ενδεχομένως να μη φτάσει.

Group B

  1. Γερμανία 2-0 (+33)
  2. Γαλλία 2-0 (+16)
  3. Ιαπωνία 0-2 (-24)
  4. Βραζιλία 0-2 (-25)

3η αγωνιστική (2/8)
Ιαπωνία - Βραζιλία
Γαλλία - Γερμανία

Τι συμβαίνει στο Group C

Στον τρίτο όμιλο τα πράγματα μπλέκονται ακόμα περισσότερο. Η Σερβία με το Νότιο Σουδάν βρίσκονται στο 1-1 και τίθενται αντιμέτωποι την τελευταία αγωνιστική. Με τον νικητή να πηγαίνει στη 2η θέση και τον ηττημένο στην 3η.

Και το παίρνουμε αυτό ως δεδομένο, αφού το Πουέρτο Ρίκο που δεν έχει νίκη και κάθεται στην τελευταία θέση του ομίλου και παίζει με τις ΗΠΑ του ΛεΜπρόν για κλείσιμο στους ομίλους. Εδώ ο τρίτος θα έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα, αν το παιχνίδι του Νοτίου Σουδάν με τη Σερβία καταλήξει να είναι ντέρμπι.

Οι Σέρβοι μετά την ευρεία νίκη με το Πουέρτο Ρίκο, ακόμα και να ηττηθούν, έχουν +15 στον συντελεστή τους. Κάτι που σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν αφού πρέπει να κάνουν ήττα με περισσότερους από 20 πόντους και πάλι υπό προϋποθέσεις να μείνουν στη χειρότερη εκ των τρίτων ομάδων.

Από την άλλη το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στο -6 και έχει μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικότερα με τις ομάδες του Group B', αλλά φυσικά πρέπει να παλέψει με τους Σέρβους, οι οποίοι δεν έδειξαν κανένα έλεος στο Πουέρτο Ρίκο...

Group C

  1. ΗΠΑ 2-0 (+43)
  2. Σερβία 1-1 (+15)
  3. Νότιο Σουδάν 1-1 (-6)
  4. Πουέρτο Ρίκο 0-2 (-52)

3η αγωνιστική (3/8)
Πουέρτο Ρίκο - ΗΠΑ
Σερβία - Νότιο Σουδάν

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα