Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024: Ο Πετρούσεφ... κάλπασε δίπλα στον Γιόκιτς

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ 2024: Ο Πετρούσεφ... κάλπασε δίπλα στον Γιόκιτς

Φίλιπ Πετρούσεφ Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

bet365

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο για τη 2η αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat συνοψίζει τα πεπραγμένα του.

Η Σερβία κατάφερε να αλλάξει άμεσα σελίδα και μετά την ήττα από τις ΗΠΑ στην 1η αγωνιστική των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων, συνέτριψε το Πουέρτο Ρίκο με τον Φίλιπ Πετρούσεφ στην πρώτη γραμμή.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μπήκε απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο φουριόζος, έγινε άμεσα διψήφιος και όντας απόλυτα ταιριαστός δίπλα στον Νίκολα Γιόκιτς, κατέγραψε με άνεση τα νούμερά του. Ολοκλήρωσε μάλιστα με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο την αναμέτρηση, έχοντας πολύ καλά ποσοστά στο δίποντο (7/9).

Και πώς να γινόταν άλλωστε διαφορετικά, αφού όλα τα τελειώματά του ήρθαν κοντά στο καλάθι και κυρίως στο transition. Με τον Γιόκιτς να κάνει τον μαέστρο, ο Πετρούσεφ σκόραρε το ένα lay up μετά το άλλο, τρέχοντας κάθετα το γήπεδο. Κάτι που για ένα κορμί 211 εκατοστών δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Ο 24χρονος Σέρβος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στο transition, πετυχαίνοντας εκεί τους 10 πόντους του σε 7 κατοχές. Το πλήρες επιθετικό του πακέτο το γνωρίζουμε, όμως κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο δε χρειάστηκε να το καταθέσει, ούτε και να πάει σε προσωπικές φάσεις. Άλλωστε, όπως τόνισε και ο Μπογκντάνοβιτς, με τον Γιόκιτς δίπλα τα πάντα είναι πιο εύκολα.

Οι εκτελέσεις του Πετρούσεφ με το Πουέρτο Ρίκο

  • Τρανζίσιον: 10 πόντοι/7 κατοχές
  • Κοψίματα: 1 πόντος/2 κατοχές
  • Επιθετικά ριμπάουντ: 4 πόντοι/2 κατοχές

*Το shot chart του Πετρούσεφ απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο

Η συνύπαρξη του Γιόκιτς με τον Πετρούσεφ

Ο σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς αποτελεί μακράν τον καλύτερο ψηλό δημιουργό του κόσμου. Για την ακρίβεια, ο χαρακτηρισμός αυτός είναι πολύ λίγος ώστε να χαρακτηρίσει τα όσα κάνει στο παρκέ. Στον Πετρούσεφ για το πρώτο του καλάθι με το Πουέρτο Ρίκο, πήρε επιθετικό ριμπάουντ και πάσαρε σε έναν χρόνο με ένα απλό άγγιγμα στην μπάλα.

Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους συνυπάρχουν πολύ καλά, αφού η αθλητικότητα του Πετρούσεφ και οι κινήσεις του μακριά απ’την μπάλα, η ικανότητά του να σουτάρει, ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό που παίζει ο Γιόκιτς και στους Νάγκετς, αφού όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα πάντα γυρίζουν γύρω του.

Από τα φιλικά ακόμα, ο Πέσιτς τους έχει ταιριάξει ως δίδυμο, με την τριάδα των γκαρντ/φόργουορντ να εναλλάσσεται δίπλα τους. Απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο με αυτούς τους δύο στο παρκέ, η Σερβία κατέγραψε +11 στον δείκτη του +/-.

Με τον κόουτς των Σέρβων να συνεχίζει στο περσινό του μοτίβο, χρησιμοποιώντας ξεχωριστά τους δύο ψηλούς του Ολυμπιακού. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Φίλιπ Πετρούσεφ μοιράστηκαν επί της ουσίας τη θέση του σέντερ στο MundoBasket των Φιλιππινών, εκεί όπου δεν υπήρχε ο Νίκολα Γιόκιτς.

Με τον δεύτερο να έχει μετακινηθεί πολύ περισσότερο στο «4», η ταυτόχρονη παρουσία με τον Μιλουτίνοφ σε φιλικά και επίσημα για τους Σέρβους δεν έχει ξεπεράσει τα 10 λεπτά σε 7 παιχνίδια. Κάτι που εν πολλοίς εξηγείται, μιας και ο ρόλος του back up σέντερ πίσω από τον Γιόκιτς, έχει εξ ορισμού συγκεκριμένο ρόλο και λεπτά στο παρκέ και μειώνει έτσι τις πιθανότητες το «ερυθρόλευκο» δίδυμο να λειτουργήσει ως ζευγάρι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα