Ολυμπιακοί Αγώνες μπάσκετ 2024, Ιαπωνία-Βραζιλία 84-102: Βγήκε τρίτη και περιμένει η «σελεσάο»

bet365

Η Βραζιλία λύγισε την Ιαπωνία με 84-102 και πέτυχε την πρώτη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπάσκετ 2024, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του Group B με ρεκόρ 1-2 και συντελεστή -7, περιμένοντας τα υπόλοιπα ματς για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η Βραζιλία πήρε τη νίκη στην do-or-die αναμέτρηση με την Ιαπωνία, επικρατώντας με 84-102 και τερματίζοντας στην τρίτη θέση του Group B με ρεκόρ 1-2, ρίχνοντας στο 0-3 τους Ασιάτες που παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία Ρούι Χατσιμούρα.

Οι Ιάπωνες μείωσαν σε 80-82 στο 32' ωστόσο η «σελεσάο» βρήκε ρυθμό στα τελευταία λεπτά και έχτισε διψήφια διαφορά, έχοντας πλέον συντελεστή -7 στο -/+ του ομίλου και περιμένοντας το ενδεχόμενο να προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.

Ιαπωνία-Βραζιλία: Το ματς

Χωρίς να αφήσει καθόλου το πόδι από το γκάζι, ο Μπρούνο Καμπόκλο κουβάλησε τη Βραζιλία στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Ιαπωνία, σημειώνοντας 15 πόντους και πέντε ριμπάουντ για το 20-31 της «σελεσάο».

Από την άλλη πλευρά, οι Ιάπωνες επέμειναν στο μακρινό σουτ και στηρίχθηκαν στις πρωτοβουλίες του Γιούκι Καβαμούρα (9π.) ώστε να κρατήσουν επαφή με το σκορ.

Οι Ασιάτες πίεσαν ωστόσο η Βραζιλία διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 44-55, σουτάροντας με το... εξωφρενικό 85% πίσω από τα 6.75! Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς σούταρε 11/13 τρίποντα, έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Βίτορ Μπενίτε που πέτυχε 13 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Όσον αφορά την Ιαπωνία, πήρε δεύτερες ευκαιρίες με τα επιθετικά ριμπάουντ (9π.) έχοντας μπροστάρη τον Γιούτα Γουατανάμπε. Οι δυο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο γρήγορο τέμπο και ο Τζος Χόκινσον ηγήθηκε της αντεπίθεσης των Ιαπώνων που συνέχισαν να σκοράρουν τρίποντα και μείωσαν σε 73-75 με τον Καβαμούρα.

Ο Γιάγκο Ντος Σάντος με 2/2 βολές έκανε το 73-77 για τη «σελεσάο» που άντεξε στο αντίπαλο ξέσπασμα της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια ο Γιουντάι Μπάμπα μείωσε σε 80-82 στο 32' ωστόσο η Βραζιλία ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα όταν ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας ευστόχησε σε τρίποντο για το 82-93.

Τελικά, οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 84-102, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του Group B και αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ιαπωνία.

Τα δεκάλεπτα: 20-31, 44-55, 73-77, 84-102.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Βραζιλία δεν... πανικοβλήθηκε όταν η Ιαπωνία μείωσε στους δυο πόντους στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Αντίθετα, η ομάδα του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και σε συνδυασμό με την αστοχία των Ιαπώνων, πέτυχε την πρώτη νίκη της στο τουρνουά.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μπρούνο Καμπόκλο ηγήθηκε της Βραζιλίας με 33 πόντους και 17 ριμπάουντ!

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο πολύπειρος Μαρτσελίνιο Χουέρτας είχε 13 πόντους και οκτώ ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τζος Χόκινσον γέμισε τη στατιστική του με 26 πόντους, 3/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 5/6 βολές, δέκα ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 35:52.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 11/13 τρίποντα της Βραζιλίας στο πρώτο ημίχρονο.

2

102

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα