Αυστραλία - Ελλάδα 71-77: Έκανε το «θαύμα» της και περιμένει

bet365

Η Εθνική μπορεί να μη διατήρησε τη διαφορά των 19 πόντων, αλλά επικράτησε της Αυστραλίας με 77-71 στην 3η αγωνιστική των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων και περιμένει να δει αν θα προκριθεί ως καλύτερη 3η στα προημιτελικά.

Η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει τα «όπλα»! Η Εθνική κατάφερε να κάνει τη νίκη που ήθελε επί της Αυστραλίας με 77-71 και διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων ζωντανές, με τους διεθνείς να καταθέτουν και την ψυχή τους στο παρκέ.

Ακόμα και αν το φινάλε κρύβει μια πικρία, μιας και η διαφορά έφτασε ως τους 19 πόντους, αλλά η Εθνική δεν κατάφερε να πάρει το +8 που θα την έφερνε στους προημιτελικούς από σήμερα κιόλας. Η κούραση έπαιξε τον δικό της ρόλο, με τον Greek Freak να κάνει υπερβάσεις στο φινάλε. Τολιόπουλος και Γουόκαπ έδωσαν «ανάσες» με τα τρίποντά τους, ενώ οι Καλάθης και Μήτογλου βγήκαν μπροστά ως άξιοι συμπαραστάτες του Γιάννη.

Τα σουτ των Γουόκαπ και Καλάθη στο φινάλε δε βρήκαν στόχο, για να χαρίσουν αυτό το πολυπόθητο +8. Πλέον η Ελλάδα θέλει ήττα του Νοτίου Σουδάν από τη Σερβία με 3+ πόντους για να εξασφαλίσει τελικά την πρόκριση ως καλύτερη 3η!

Αυστραλία - Ελλάδα: Ο αγώνας

Ο Αντετοκούνμπο μπήκε, ως συνήθως ορεξάτος. Καλάθης και Γουόκαπ βρήκαν δύο μακρινά σουτ και η Ελλάδα έχτισε μία μικρή διαφορά 5 πόντων (6-11, 4'). Το μόνο που δεν μπόρεσε να ελέγξει στο ξεκίνημα, ήταν το σουτ του Μιλς. Ο πολύπειρος Αυστραλός με δύο δικά του μακρινά σουτ μείωσε σε 14-15, προτού απαντήσει ο Γουόκαπ από την περίμετρο. Ο ρυθμός των Αυστραλών τους βοήθησε να απαντήσουν άμεσα στο +7 της Ελλάδας με ένα ακόμα τρίποντο του ΜακΒέι.

Στα λεπτά ξεκούρασης του Γιάννη η Ελλάδα κρατήθηκε στο προβάδισμα, με τον Γκίντεϊ να μειώνει στον πόντο (24-25, 10') κερδίζοντας τρεις βολές στο φινάλε της περιόδου. Η επιστροφή του Greek Freak συνοδεύτηκε με ένα ξέσπασμα. Οι γκαρντ της Ελλάδας συνέχισαν να διαβάσουν τις καταστάσεις ιδανικά, ο Γουόκαπ έγινε διψήφιος με ένα ακόμα μακρινό σουτ και ο Γιάννης τελείωσε μια μπάλα στο transition. Η άμυνα έδωσε το έναυσμα με δύο κλεψίματα και το 0-14 σερί οδήγησε στο 24-39 (13').

Ο Αντετοκούνμπο πήρε... φόρα και έβαλε στο καλάθι τον Λαντέιλ αλλά και όλους τους Αυστραλούς. Η βοήθεια του Μήτογλου και του Γουόκαπ επιθετικά, έκανε την Ελλάδα να... πετάει φωτιές. Ο Μήτογλου πέτυχε έξι σερί, ο Γιάννης έβαλε την Εθνική στο +17 (33-50, 17') και με τη συμβολή του Παπαγιάννη το προβάδισμα αυτό διατηρήθηκε ως το ημίχρονο.

Η ένταση που είχε στην άμυνά της η Ελλάδα ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Με χέρια παντού και την Αυστραλία να μην μπορεί να πλησιάσει εύκολα στη ρακέτα. Το τρίποντο του Γκίντεϊ μείωσε σε 41-57 (23') και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της Αυστραλίας. Ο Λαντέιλ τελείωσε φάσεις στη ρακέτα και το μόνο που κράτησε την Ελλάδα ήταν η άμυνά της, αφού πέρασε περισσότερα από τέσσερα λεπτά «άσφαιρη».

Και έτσι η τελευταία περίοδος ξεκίνησε από νέα βάση, τους 12 πόντους. Με τον σέντερ των «boomers» να συνεχίζει να κάνει ζημιά και τον Ντάνιελς να σκοράρει για τρεις (55-62, 9'), πριν του απαντήσει ο Γιάννης. Ο Μήτογλου όμως δεν είχε απάντηση στον Μιλς (65-69, 35') και τα τελευταία λεπτά γέμισαν με άγχος τα χέρια. Ο Μιλς μείωσε στους 2 (69-71, 37'), με την Εθνική να προσπαθεί να αντέξει την ώρα που ο Γιάννης πήρε δύο ανάσες στον πάγκο.

Το σουτ του Τολιόπουλου ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η Ελλάδα (69-74, 38') για να ξεκολλήσει, με τον γκαρντ του Άρη να αποτυγχάνει στην αμέσως επόμενη κατοχή να μας στείλει στο «χρυσό» +8. Το μεγάλο σουτ όμως ήρθε από τον Γουόκαπ για το 70-77 στο έμπα του τελευταίου λεπτού. Και εκεί χάθηκαν οι δύο ευκαιρίες για να έρθει η πρόκριση από σήμερα. Πρώτα με το τρίποντο του Γουόκαπ και έπειτα από το κλέψιμο που έδωσε την κατοχή στην Ελλάδα, το σουτ του Καλάθη βρήκε σίδερο στο φινάλε...

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-53, 50-62, 71-77

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έπαιξε... σκυλιασμένη άμυνα για 40 λεπτά, βρήκε και άλλους πρωταγωνιστές δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και βρήκε μεγάλα σουτ στο φινάλε από τους Γουόκαπ, Καλάθη, Τολιόπουλο.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Συγκινητικός για ακόμα ένα βράδυ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 20 πόντους (7/9 2π., 1/2 3π.), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γουόκαπ σκόραρε 18 με 4/7 τρίποντα, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ενώ οι Μήτογλου και Τολιόπουλος πέτυχαν ακόμα 13.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ντάντε Έξουμ πέτυχε 6 πόντους με 2/9 εντός παιδιάς, όντας και άστοχος από τις βολές (1/3) σε 24 λεπτά συμμετοχής.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τζοκ Λαντέιλ μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα με τον Γιάννη στην άμυνα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κουβάλησε την επίθεση των Αυστραλών με 17 πόντους (7/10 2π.) και 8 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 3 κλεψίματα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη σε 7'42''.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα