Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα: Πώς θα προκύψει ο αντίπαλος της Ελλάδας, αν προκριθεί

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα: Πώς θα προκύψει ο αντίπαλος της Ελλάδας, αν προκριθεί

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

bet365

Η Ελλάδα επικράτησε της Αυστραλίας (77-71) και περιμένει να διαπιστώσει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά.

Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Αυστραλία, επικράτησε με 77-71 και «κλείδωσε» την 3η θέση στον όμιλο της, στο τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό που πρέπει να μάθει και θα το ξέρει κάπου κοντά στα μεσάνυχτα του Σαββάτου (3/8) είναι αν θα προλάβει να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Και μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της κλήρωσης. Αν η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις δύο καλύτερες τρίτες, θα πάρει το Νο8 στην κλήρωση. Κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει απέναντι στις δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά, με τις ΗΠΑ να είναι υποψήφιες να βρίσκονται στο Νο1 ή το Νο2.

Ενώ αν νικήσει ο Καναδάς και κάνει το 3-0 απέναντι στην Ισπανία, όπως και ο νικητής του Γερμανία - Γαλλία, θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Αν στο δίδυμο υπάρχει ο Καναδάς, τότε η Ελλάδα αυτόματα παίζει με την άλλη ομάδα, αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα που έπαιξε στον όμιλο.

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών θα πάρουν αριθμούς από το 1 μέχρι το 8, ανάλογα με τις θέσεις και το ρεκόρ τους. Οι δύο κορυφαίες (1-2) θα παίξουν με τις δύο καλύτερες τρίτες (7-8), ενώ η τρίτη καλύτερη πρώτη και η κορυφαία δεύτερη (3-4) θα αναμετρηθούν με τις υπόλοιπες δεύτερες (5-6).

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα