Ολυμπιακοί Αγώνες, Παπανικολάου: «Η Ελλάδα είναι για να ενώνει κι όχι για να διχάζει»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Παπανικολάου: «Η Ελλάδα είναι για να ενώνει κι όχι για να διχάζει»

Ο Κώστας Παπανικολάου.

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, μετά την ευκαιρία που έλαβε από τον Καναδά, έδωσε άλλη μία στον εαυτό της, μετά την επικράτηση απέναντι στην Αυστραλία. Αποστολή στη Λιλ: Νίκος Παπαδογιάννης.

Η Ελλάδα έσπασε το «ρόδι» στο τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τρόπο εντυπωσιακό απέναντι στην Αυστραλία (77-71). Σε μία δόση υπερβολής, με τρόπο ελληνικό. Και ελπιδοφόρο. Όχι πως αυτή η ελπίδα είναι προκαθορισμένη στο... ταμείο.

Η γαλανόλευκη θα πρέπει να περιμένει την αναμέτρηση της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για να διασφαλίσει πως θα βρίσκεται ανάμεσα στις δύο καλύτερες τρίτες των προημιτελικών.

Για τον Κώστα Παπανικολάου, ήταν θέμα ευκαιρίας. Μία που έλαβε η Ελλάδα από τον Καναδά (με τη νίκη τους κόντρα στην Αυστραλία) και μία που έδωσε στον εαυτό της.

«Και οι τρεις ομάδες που παίξαμε ήταν πάρα πολύ ποιοτικές, αλλά νομίζω ότι σήμερα καταφέραμε να το βγάλουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Μυστικό: Τα χαμόγελα! Μπήκαμε να απολαύσουμε το παιχνίδι, να ζήσουμε τη στιγμή και να κερδίσουμε έστω και με ένα πόντο. Να μη φύγουμε από αυτό το τουρνουά ακόμη και αν χάναμε με σκυμμένο το κεφάλι. Με ακόμα μία προσπάθεια.

Είπαμε προχθές ότι ο Καναδάς μας έδωσε μία ευκαιρία, τώρα δώσαμε στους εαυτούς μας μία ευκαιρία. Να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», είπε ο κάπτεν της Εθνικής.

Όσο για το ρόλου του αρχηγού να μαζέψει την ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο; «Το έχω πει ξανά, τα παιδιά που είναι στην Εθνική δεν χρειάζονται αρχηγούς, τίποτα. Έχουν έρθει εδώ για να παλέψουμε και να δώσουμε το καλύτερο στο παρκέ, είτε είναι επιτυχημένο, είτε δεν είναι. Η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό και σε αυτό το κομμάτι έχουμε εξαιρετική νοοτροπία».

«Περιμένουμε το αυριανό ματς»

Και συνέχισε: «Το είπαμε και χθες. Έχουμε άλλο ένα ματς, να παλέψουμε, να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Ήμασταν πάρα πολύ καλά, αλλά και πάλι στο 12ο λεπτό τα αποθέματα ενέργειάς μας λίγο έπεσαν. Από εκεί και πέρα, παίζαμε απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά θέλαμε να κλείσουμε με μία νίκη, θέλαμε μία καλή εμφάνιση.

Σήμερα ακόμα και στους επικριτές πολλών παιδιών αυτής της ομάδας δόθηκαν απαντήσεις. Η Ελλάδα είναι για να ενώνει κι όχι για να διχάζει. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει τους Έλληνες κι όχι για να μας διχάζει στο αν είναι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρη ή αν είναι ΠΑΟΚ. Αν είναι αυτός ή αν είναι άλλος. Όταν είμαστε όλοι μαζί, όπως είναι αυτή η ομάδα, μπορούμε να καταφέρουμε ωραία πράγματα. Περιμένουμε το αυριανό ματς να δούμε».

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα