Ολυμπιακοί Αγώνες, Γουόκαπ: «Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ, κερδίζουμε και χάνουμε ως ομάδα»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γουόκαπ: «Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ, κερδίζουμε και χάνουμε ως ομάδα»

Η Ελλάδα

bet365

Ο Τόμας Γουόκαπ στάθηκε στα στοιχεία που έφεραν τη νίκη στην Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Αυστραλία. Αποστολή στη Λιλ: Νίκος Παπαδογιάννης.

Η Ελλάδα πήρε τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Αυστραλία. Έδειξε τα... δόντια της την πιο κρίσιμη στιγμή και κατάφερε να επικρατήσει με 77-71. Με αυτόν τον τρόπο... κλείδωσε την τρίτη θέση και περιμένει νίκη της Σερβίας με 3 ή περισσότερους πόντους κόντρα στο Νότιο Σουδάν για να περάσει στα προημιτελικά. Επισης υπάρχει το τρελό σενάριο να νικήσει το Νότιο Σουδάν με 24 πόντους και πάνω τη Σερβία. Τότε η ομάδα της Αφρικής θα περάσει μαζί με την Ελλάδα στα προημιτελικά και οι Σέρβοι θα μείνουν εκτός.

Μετά το τέλος του ματς ο Τόμας Γουόκαπ (είχε 18 πόντους) μίλησε για το τι άλλαξε σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς, ενώ στάθηκε και στα σουτ του.

«Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ, για αυτό παίζουμε, δείξαμε ποιοι είμαστε. Το τελικό αποτέλεσμα το δείχνει. Θα δούμε τα επόμενα ματς για να δούμε τι θα γίνει, θα περιμένουμε. Είναι η ελπίδα 10 εκατομμύριων άνθρωπων. Άλλαξε ο χαρακτήρας της ομάδας μας στο τρίτο ματς. Δείξαμε χαρακτήρα μετά τα δύο πρώτα αρνητικά αποτελέσματα», είπε αρχικά.

Για την εμφάνιση του: «Χάνουμε και κερδίζουμε ως ομάδα. Στο επόμενο ματς μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Έβαλε μερικά σουτ και ένιωσα καλά. Οι προπονητές και το staff μου δίνουν αυτοπεποίθηση, με υποστηρίζουν».

Στη συνέχεια είπε: «Η ομάδα έχει μεγάλο κίνητρο, ήμασταν έτοιμοι και ματσάραμε το physicality των Αυστραλών».

Για τα σουτ του: «Δεν φτιάχνεις το σουτ μέσα σε δύο μέρες. απαιτεί πολλά χρόνια δουλειάς και πολλών σουτ. Είναι η αυτοπεποίθηση της ομάδας και η νοοτροπία του προπονητή μου και του staff. Με πιστεύουν.

Για το αν ζήτησε τη μπάλα για το μεγάλο τρίποντο που έβαλε προς το τέλος: «Δεν ζήτησα τη μπάλα. Ήμουν στη γωνία και ο Νικ πάσαρε τη μπάλα»

@Photo credits: fiba

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα