Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα: Ψάχνει την πρώτη πρόκριση ever σε ημιτελικό

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα: Ψάχνει την πρώτη πρόκριση ever σε ημιτελικό

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο

bet365

Η Ελλάδα θα κοντραριστεί με τη Γερμανία στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων (6/8) και θέλει να γράψει ιστορία, πηγαίνοντας στον ημιτελικό για πρώτη φορά.

Η Εθνική μας τα κατάφερε, σπουδαία στιγμή. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού η Σερβία επικράτησε του Νοτιου Σουδάν με 96-85. Έτσι η Ελλάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες μαζί με τη Βραζιλία και θα κοντραριστεί με τους Γερμανούς, τους παγκόσμιους πρωταθλητές στα προημιτελικά.

Η χώρα μας θέλει να γράψει ιστορία και να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων στο τουρνουά του μπάσκετ. Το 1996 η Ελλάδα ηττήθηκε στον προημιτελικό από τη Λιθουανία με 99-66 και τελικά τερμάτισε 5η. Στην Αθήνα το 2004, η Εθνική μας ηττήθηκε από την Αργεντινή στον προημιτελικό με 69-64 και το ίδιο έγινε, τέσσερα χρόνια μετά στο Πεκίνο. Πάλι η αλμπισελέστε νίκησε την Εθνική μας με 80-78. Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις τερματίσαμε στην 5η θέση.

Έτσι ο Βασίλης Σπανούλης (που ήταν παίκτης στο Πεκίνο) και οι παίκτες του θέλουν να πετύχουν μια ιστορική πρόκριση και να βάλουν για πρώτη φορά τη χώρα στη ζώνη των μεταλλιών. Ευχή όλων να γίνει για όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει από το Προολυμπιακό τουρνουά και φυσικά στα ματς των Ολυμπιακών.

@Photo credits: fiba

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα