Ολυμπιακοί Αγώνες, Σερβία: Ο Μπογκντάνοβιτς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ των «Ορλόβι» (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες, Σερβία: Ο Μπογκντάνοβιτς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ των «Ορλόβι» (vid)

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

bet365

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Σερβίας!

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 30 πόντους στην επικράτηση της Σερβίας απέναντι στο Νότιο Σουδάν, στο τελευταίο χρονικά ματς της φάσης των ομίλων στο τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στους Σέρβους, παράλληλα έστειλε και την Ελλάδα στα προημιτελικά, ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων.

Ωστόσο, η επίδοση του γκαρντ των Ατλάντα Χοκς είναι ιστορική και υπό ένα άλλο πρίσμα. Βλέπετε, ο «Μπόγκι» έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Σερβίας, μετρώντας μετά το 1995!

Έφτασε στους 1095 πόντους (σε 95 εμφανίσεις) και ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς (1.057) και φυσικά ο Μπογκντάνοβιτς έχει ακόμα τουλάχιστον μία ευκαιρία στο τουρνουά των Αγώνων να αυξήσει το προβάδισμά του.

Στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ υπάρχουν εμβληματικές φιγούρες των Σέρβων, όπως ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και ο Ζέλικο Ρέμπρατσα!

Το Top 10 των σκόρερ για τη Σερβία

  1. Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς 1.059
  2. Μίλος Τεόντοσιτς 1.057
  3. Ντέγιαν Μποντίρογκα 1.023
  4. Νέναντ Κρίστιτς 933
  5. Νεμάνια Μπιέλιτσα 692
  6. Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς 640
  7. Μίροσλαβ Ραντούλιτσα 627
  8. Ντέγιαν Τομάσεβιτς 502
  9. Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς 474
  10. Ζέλικο Ρέμπρατσα 469
@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα