Ολυμπιακοί Αγώνες, Νιγηρία: Έγινε η πρώτη χώρα από την Αφρική που περνάει στα προημιτελικά

Ολυμπιακοί Αγώνες, Νιγηρία: Έγινε η πρώτη χώρα από την Αφρική που περνάει στα προημιτελικά

Newsroom
Εθνική Γυναικών Νιγηρίας

bet365

Η Εθνική Γυναικών της Νιγηρίας έγραψε ιστορία καθώς πήρε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς αγώνες μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι κάτι το οποίο καταφέρνει για πρώτη φορά κάποια χώρα από την Αφρική.

Η Νιγηρία, η οποία επικράτησε του Καναδά με 79-70, έγινε η πρώτη ομάδα από χώρα της Αφρικανικής ηπείρου που προκρίνεται στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Εζινέ Καλού η οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον χθεσινό αγώνα (4/8) προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας ότι: «Σημαίνει πολλά, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά για όλο τον κόσμο της Αφρικής. Πλέον θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα».

Η 32χρονη γκαρντ, η οποία φοράει την φανέλα της ιταλικής Όξιτζεν Ρόμα, ήταν η πρώτη σκόρερ της Νιγηρίας αλλά και του αγώνα καθώς μέτρησε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα