Σερβία - Αυστραλία 95-90: Επικό «θρίλερ» και από την... κόλαση στην πρόκριση δια χειρός Γιόκιτς (vids)

bet365

Η Σερβία κατάφερε να επιστρέψει από το -24 κόντρα στην Αυστραλία και μετά από ένα τρομερό παιχνίδι το οποίο πήγε και στην παράταση, επικράτησε με 95-90 και έκλεισε τη θέση της στα ημιτελικά.

Η Σερβία αντιμετώπισε την Αυστραλία στο προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και έπειτα από έναν αγώνα στον οποίο η ομάδα του Πέσιτς βρέθηκε να «κυνηγάει» στο σκορ από το -24 κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη με 95-90.

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο ήταν καθοριστικός στα τελευταία δευτερόλεπτα σημειώνοντας κρίσιμα καλάθια ενώ παράλληλα έκανε και καθοριστικό κλέψιμο, έφτασε στο σημείο να «αγγίξει» και πάλι το triple double έχοντας στο σύνολο 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Πλέον οι παίκτες του Πέσιτς περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, το τζάμπολ του οποίου είναι προγραμματισμένο για απόψε στις 22:30.

Σερβία – Αυστραλία: Το ματς

Οι δύο χώρες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν σε παρόμοιο ρυθμό. Η Αυστραλία στο 4:58 από πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου ήταν στο 12-8 και σιγά σιγά ανέβασε ρυθμό και ολοκλήρωσε στο 31-17.

Η ομάδα της Ωκεανίας στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου είχε καταιγιστικό ρυθμό και πολύ γρήγορα απέκτησε μεγάλο προβάδισμα, το οποίο άγγιξε το +24. Στα 5 περίπου λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 46-28 ενώ οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει 54-42, καθώς η Σερβία βρήκε πάλι τα πατήματά της.

Οι Σέρβοι επέστρεψαν στο παρκέ για το δεύτερο μισό και άρχισαν να ροκανίζουν την απόσταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Αυστραλία από την άλλη φαινόταν να έχει χάσει την ορμή της και κάπως έτσι, στο 3:48 πριν τη λήξη ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με δίποντο, ολοκλήρωσε την ανατροπή κάνοντας 61-60, σε ένα δεκάλεπτο όπου ο Πέσιτς είδε τους παίκτες του να βρίσκονται στο 67-65.

Στην τελευταία περίοδο της κανονική διάρκειας, η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών για μία ακόμη φορά έφτασε σε μικρή απόσταση, με τους Σέρβους ωστόσο να έχουν το πάνω χέρι ενώ η Αυστραλία βρισκόταν σε ρόλο κυνηγού. Στα 5 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού το σκορ ήταν στο 76-75 ενώ ο Γκίντεϊ 2 λεπτά αργότερα ισοφάρισε για το 78-78. Ο συναρπαστικός ρυθμός συνεχίστηκε, με τον Γκίντεϊ να έχει πάρει πάνω του την προσπάθεια της Αυστραλίας. Ο Μιλς στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στη χώρα του και στη συνέχεια ο Μίτσιτς κέρδισε βολές στα 9,8". Ο Σέρβος ήταν άστοχος στην πρώτη αλλά έβαλε τη δεύτερη για το 82-80 και η Αυστραλία πήρε time out.Η Αυστραλία με τον Μιλς στην επαναφορά του μισού γηπέδου βρήκε πολύ δύσκολο δίποντο πάνω στον Γιόκιτς και ισοφάρισε στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Τα τρίποντα είχαν την τιμητική τους στην αρχή του επιπλέον πενταλέπτου, με τους «Μπούμερς» να έχουν το προβάδισμα με 90-87 στο 2:25. Ο Πετρούσεφ με βολές μείωσε σε 1 πόντο και ο Γιόκιτς μετά από δύο συνεχόμενα κλεψίματα έκανε το 91-90. Ο ίδιος μάλιστα στα τελευταία 25 δευτερόλεπτα έδωσε το προβάδισμα 3 πόντων. Η Σερβία με τις βολές του Μπογκντάνοβιτς έφτασε στο τελικό 95-90 ενώ ο Γκίντεϊ τραυματίστηκε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 17-31, 42-54, 67-65, 82-82, 95-90 (παρ.)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα δύο συνεχόμενα καλάθια του Γιόκιτς στο τελευταίο λεπτό τα οποία έδωσαν το προβάδισμα και διαφορά ασφαλείας ενώ στη συνέχεια ο Μπογκντάνοβιτς με βολές έφερε την απόσταση σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νίκολα Γιόκιτς που ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους (9/14 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές) ενώ παράλληλα είχε 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 38:34 λεπτά συμμετοχής.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μπόγκνταν Μπογντάνοβιτς με 17 πόντους και ο Βασίλιε Μίτσιτς με 14.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Μάθιου Ντελαβεντόβα που σε 11:02 λεπτά είχε 3 ριμπάουντ χωρίς να έχει σημειώσει κάποιον πόντο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Πάτι Μιλς που τελείωσε το ματς με 26 πόντους αλλά και του Τζος Γκίντεϊ με 25.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το γεγονός ότι η Αυστραλία ήταν μπροστά στο σκορ για 25 λεπτά ενώ η Σερβία μόλις για 14:49 και οι σχεδόν διπλάσιοι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες των νικητών που μέτρησαν 23 αντί 11 των ηττημένων.

Τα στατιστικά της Σερβίας

Τα στατιστικά της Αυστραλίας

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα