Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ντουράντ έγινε ο πρώτος σκόρερ της Team USA

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ντουράντ έγινε ο πρώτος σκόρερ της Team USA

Γιώργος Κούβαρης
Ντουράντ

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ έγινε ο αρχισκόρερ της Team USA όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες, ξεπερνώντας την Λίζα Λέσλι.

Με 3:06 να απομένουν για το τέλος του προημιτελικού μεταξύ της Team USA και της Βραζιλίας, ο Κέβιν Ντουράντ σημείωνε καλάθι και έφτανε τους 6 πόντους στο ματς.

Ήταν αρκετό για να «γράψει» 489 πόντους στην 4η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να αφήσει πίσω τη Λίζα Λέσλι, η οποίο έκλεισε την καριέρα της με 488 πόντους και τέσσερα χρυσά μετάλλια. Συνολικά ο «KD» είχε 11 πόντους στο ματς και έφτασε στους 494 πόντους με το... κοντέρ του σκοραρίσματος να συνεχίσει να «γράφει».

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Θα το κρατήσω μέχρι να έρθει κάποιος άλλος σπουδαίος και να με προσπεράσει. Λίζα Λέσλι είσαι το χρυσό στάνταρ του μπάσκετ. Θα εκτιμώ πάντα την υποστήριξή σου όλα αυτά τα χρόνια. Σου στέλνω την αγάπη μου. Τα πάντα τώρα για το χρυσό. Πάμε να το πάρουμε παιδιά» ήταν το χαρακτηριστικό του «ποστάρισμα» μετά το ματς με τη Βραζιλία και την εύκολη πρόκριση των Αμερικανών στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από τη πλευρά της η Λίζα Λέσλι θέλησε να συγχαρεί τον Κέβιν Ντουράντ γράφοντας με τη σειρά της στο twitter (νυν Χ): «Συγχαρητήρια KD. Με τιμάει το γεγονός ότι μου έσπασες το ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αφοσίωσή μας στην πατρίδα είναι εμφανής και χαραγμένη πάνω στην πέτρα. Τώρα πήγαινε πάρε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο φίλε μου. Μια ομάδα και ένας στόχος. Το χρυσό!»

O Κέβιν Ντουράντ έχει ήδη τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και δη σε Λονδίνο (2012), Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) και Τόκιο (2021) και «φλερτάρει» με το 4ο! Όσα κατέκτησε και η Λίζα Λέσλι κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχοντας ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Ατλάντα (1996), Σίδνεϊ (2000), Αθήνα (2004) και Πεκίνο (2008).

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα