Ολυμπιακοί Αγώνες, Εμπίντ: «Δεν με αγχώνουν οι Γάλλοι φίλαθλοι, στόχος το χρυσό»

Newsroom
Τζόελ Εμπίντ

bet365

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της δύσκολης νίκης των ΗΠΑ επί των Σέρβων και μετά την λήξη του αγώνα αναφέρθηκε στον επερχόμενο μεγάλο τελικό με την Γαλλία καθώς επίσης και στους φιλάθλους της, οι οποίοι δεν σταματούν να τον αποδοκιμάζουν.

Ο Τζόελ Εμπίντ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα των ΗΠΑ στη δύσκολη νίκη της Team USA επί των Σέρβων (95-91), στον ημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόλις ολοκληρώθηκε ο ημιτελικός αναφέρθηκε στον επόμενο και τελευταίο αντίπαλο, τη διοργανώτρια Γαλλία καθώς επίσης και στους φιλάθλους της.

Η Team USA πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να γυρίσει το ματς και τελικά να επικρατήσει της Σερβίας με 95-91. Ο Τζόελ Εμπίντ βοήθησε σημαντικά σε αυτό καθώς πραγματοποίησε την πιο ουσιαστική του εμφάνιση έως τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα μέτρησε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 26 λεπτά που βρέθηκε εκτός παρκέ.

Ο σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς μετά την λήξη του αγώνα, σε δηλώσεις του, σχολίασε τον επικείμενο μεγάλο τελικό του Σαββάτου (10/8, 22:30) με τους «τρικολόρ» και συμπλήρωσε πως αναμένει ξανά τις αποδοκιμασίες των Γάλλων φιλάθλων χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι το οποίο τον αγχώνει.

Τα λεγόμενα του ήταν τα εξής: «Τελικός κόντρα στη Γαλλία, είναι αυτή η αφίσα των ονείρων; Όχι, δεν με νοιάζει. Η δουλειά είναι να κερδίσεις το χρυσό μετάλλιο. Αλλά δεν πρόκειται να σας πω ότι δεν μου αρέσει η Γαλλία. Τη Λατρεύω, έχω πολλές γνώσεις εδώ. Πέρασα πολύ χρόνο εδώ, θα είναι διασκεδαστικό. Τα σφυρίγματα των οπαδών δείχνουν αγάπη και σεβασμό.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά αρνητικά. Η Γαλλία έχει πολύ καλή ομάδα. Άλλαξαν ροτέισον, μπήκε ο Κορντινιέ και παίζει εξαιρετικά. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Ξέρουμε ότι αν κάνουμε αυτό που πρέπει, να τους σταματήσουμε και να τρέξουμε το γήπεδο τότε θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία. Λατρεύω τη Γαλλία αλλά δεν με τρομάζουν. Δεν έλεγα στον εαυτό μου: «Θεέ μου, θέλω να παίξω τη Γαλλία, αυτό είναι το ονειρεμένο τέλος! Θα απολαύσω τα σφυρίγματα των φιλάθλων, αλλά είμαστε εδώ για έναν στόχο: Το χρυσό μετάλλιο».

Θυμίζουμε ότι, μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (10/8, 22:30) ανάμεσα στην Σερβία και την Αμερική ενώ, την ίδια μέρα στις 12:00 θα γίνει το τζάμπολ για το χάλκινο μετάλλιο μεταξύ Γερμανίας και Σερβία.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα