Ολυμπιακοί Αγώνες, Εμπίντ: Σκέφτεται να εκπροσωπήσει το Καμερούν στην επόμενη Ολυμπιάδα

Ο Τζοελ Εμπιντ με τις ΗΠΑ

bet365

Ο Τζόελ Εμπίντ φαίνεται πως σκέφτεται στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες να εκπροσωπήσει το Καμερούν.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν για μία ακόμη φορά να φτάσουν στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (10/8, 22:30).

Ο Τζόελ Εμπίντ μέχρι τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει μετρήσει κατά μέσο όρο από 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 18,2 λεπτά συμμετοχής. Ο ίδιος ωστόσο μέσα από δηλώσεις του αποκάλυψες ότι στην επόμενη Ολυμπιάδα ίσως φοράει τη φανέλα του Καμερούν!

«Το Παρίσι είναι μία σπουδαία πόλη και οι επόμενοι αγώνες είναι στο Λος Άντζελες. Μπορεί να μην είμαι με την εθνική των ΗΠΑ, μπορεί να είμαι με το Καμερούν».

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που ο Εμπίντ θελήσει όντως να αλλάξει εθνικές ομάδες, όπως έκανε ο Έρικ Γκόρντον που είχε παίξει το 2010 με τις ΗΠΑ και στο φετινό Προολυμπιακό με τις Μπαχάμες θα πρέπει να ισχύσουν ορισμένες προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, να έχει έγκυρο διαβατήριο του Καμερούν, να μην έχει παίξει με άλλη εθνική σε επίπεδο ανδρών σε επίσημη διοργάνωση των ΗΠΑ για τουλάχιστον 3 χρόνια και να πάρει την έγκριση από τη FIBA και την ομοσπονδία της νέας χώρας.

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα