Γαλλία - Βέλγιο 81-75: Πήρε το «θρίλερ» στην παράταση και... έφυγε για τελικό

Σπύρος Μαρκεζίνης
Από τον αγώνα Γαλλία - Βελγίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Η Γαλλία ύστερα από ένα μεγάλο θρίλερ το οποίο κρίθηκε στην παράταση, νίκησε το Βέλγιο με 81-75 και πήρε την πρόκριση στον τελικό των γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει την Αμερική.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, η Γαλλία αντιμετώπισε το Βέλγιο και ύστερα από ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο χρειάστηκε να οδηγηθεί στο επιπλέον πεντάλεπτο ώστε να βγει ο νικητής, οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 81-75 και πήραν την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής όπου θα τα «βάλει» με τις ΗΠΑ.

Ενώ απέμεναν 50 δευτερόλεπτα για τη λήξη, η Τζούλι Βανλού με ελεύθερες βολές έφτασε την απόσταση στο -3 για το Βέλγιο (66-63) ενώ στη συνέχεια και ενώ το ρολόι έδειχνε 8 δεύτερα για το τέλος του αγώνα, η Έμα Μίσεμαν βρήκε τρίποντο και έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση, εκεί όπου οι Γαλλίδες απέκτησαν το πάνω χέρι και επιβλήθηκαν.

Πρώτη σκόρερ από την πλευρά των νικητών ήταν η Γκάμπι Γουίλιαμς με 18 πόντους, η Βαλεριάν Αγιαγί έφτασε τους 17, η Ιλιάνα Ρούπερτ είχε 15 και η Τζαλίν Σαλόν 10. Από τους ηττημένους ξεχώρισε η Έμα Μίσεμαν με 19, η Κιάρα Λίνσκενς ακολούθησε στους 15 ενώ 11 είχε η Τζόλι Βανλού.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 31-36, 48-51, 66-66, 81-75 (παρ.)

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα