Ολυμπιακοί Αγώνες, Γαλλία: Καλύτερος προπονητής του τουρνουά ο Βενσάν Κολέ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γαλλία: Καλύτερος προπονητής του τουρνουά ο Βενσάν Κολέ

Σπύρος Μαρκεζίνης
Κολέ

bet365

Ο Βενσάν Κολέ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο τουρνουά μπάσκετ ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το μπάσκετ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έφτασε το βράδυ του Σαββάτου (11/8) στο τέλος του. Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατάφερε να κατακτήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο έχοντας επικρατήσει της οικοδέσποινας Γαλλίας με 98-87.

Παρά την ήττα στον τελικό όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Βενσάν Κολέ, αναδείχθηκε σε κορυφαίος προπονητής του Ολυμπιακού Τουρνουά, έχοντας βρεθεί για δεύτερη διαδοχική Ολυμπιάδα στον τελικό, μετά και εκείνον του 2021 στο Τόκιο πάλι με αντίπαλο τις ΗΠΑ.Και τότε η ευρωπαϊκή χώρα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτό ήταν το 8ο μετάλλιο που παίρνει η εθνική Γαλλίας υπό τις οδηγίες του 61χρονου τεχνικού από τη στιγμή που ανέλαβε το 2009. Παράλληλα, οι «blues» έγιναν μόλις η δεύτερη οικοδέσποινα που φτάνει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, επίτευγμα που έχει καταφέρει να το κάνει στο παρελθόν μόνο η team USA, το 1996 στην Ατλάντα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα