Ολυμπιακοί Αγώνες, Γαλλία: Αποσύρεται από τους «τρικολόρ» ο Μπατούμ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Γαλλία: Αποσύρεται από τους «τρικολόρ» ο Μπατούμ

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Νίκολας Μπατούμ

bet365

Ο Νικολά Μπατούμ έριξε τίτλους τέλους σε μία μακρά καριέρα με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας.

Ένα ακόμη Ολυμπιακό τουρνουά έφτασε στο τέλος του. Η team USA βρίσκεται ξανά στην κορυφή ενώ όπως ακριβώς συνέβη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από 3 χρόνια, η Γαλλία μπόρεσε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο, με τις ΗΠΑ να επικρατούν στον μεγάλο τελικό του Παρισιού με 98-87.

Ο Νικολά Μπατούμ μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί από τους «τρικολόρ» ύστερα από μία μακρά και επιτυχημένη πορεία του με το εθνόσημο. Πιο συγκεκριμένα, στα 15 χρόνια που υπήρξε παίκτης της, κατάφερε να κατακτήσει 7 μετάλλια, έχοντας πάρει το 2013 το χρυσό στο EuroBasket της Σλοβενίας.

Ο 35χρονος φόργουορντ των Λος Άντζελες Κλίπερς δήλωσε χαρακτηριστικά για την απόφασή του: «Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με αυτή τη φανέλα. Πέρασα 15 χρόνια παίζοντας σε 4 παγκόσμια κύπελλα, 4 ευρωπαϊκά και 4 Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. 7 μετάλλια. Είμαι χαρούμενος».

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα