Κάρι: «Εντυπωσίασα τον εαυτό μου» (vid)

Κάρι: «Εντυπωσίασα τον εαυτό μου» (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Στέφεν Κάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Ο Στέφεν Κάρι σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι εντυπωσίασε τον ίδιο του τον εαυτό ενώ αναφέρθηκε και στο πόσα σημαίνει για τον ίδιο η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατάφερε να «αλώσει» το Παρίσι και να φύγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας έχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας μάλιστα στον τελικό των «τρικολόρ» με 98-87.

Ο Στέφεν Κάρι μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα του τουρνουά να είχε μείνει σε «ρηχά νερά» για τα στάνταρ του, ωστόσο στον τελικό κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ για την Team USA, ολοκληρώνοντας με 24 πόντους (8/12 τρίποντα) σε 29:34 λεπτά εντός παρκέ.

Ο ίδιος μάλιστα στις δηλώσεις του, υποστήριξε ότι εντυπωσίασε μέχρι και τον ίδιο του τον εαυτό ενώ αναφέρθηκε και στα κρίσιμα τελευταία λεπτά του μεγάλου ματς.

«Κάθε σουτ που παίρνεις, πιστεύεις ότι θα μπει. Αυτό ήταν το τέλος μιας τέλειας αλληλουχίας σουτ. Αυτό που είδα ήταν το στεφάνι. Δεν είδα ποιος ήταν μπροστά μου. Ήξερα ότι είναι στη λήξη του χρόνου. Με εντυπωσίασε... Ναι, εντυπωσίασα τον εαυτό μου...

Πάντα λέμε: 'Κάνε ότι χρειάζεται το παιχνίδι και μείνε στον ρυθμό του αγώνα. Στα πρώτα ματς είχα καλά σουτ, αλλά αστοχούσα. Ο κόουτς μού υπενθύμισε να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και αυτό με βοήθησε να συγκεντρωθώ στα τελευταία δύο παιχνίδια. Το ματς απαιτούσε να πάρω αυτά τα σουτ και εγώ ήμουν ικανός να τα βάλω.

Τα τελευταία δυόμιση λεπτά ήταν ιδιαίτερα. Τα παιδιά με εξίταραν. Είχαμε αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάναμε και απλά ήμουν συγκεντρωμένος στη στιγμή, το απολάμβανα.

Αυτό το χρυσό ήταν όσα ονειρευόμουν και ακόμα περισσότερα. Ο ενθουσιασμός να τα καταφέρουμε με τα υπόλοιπα παιδιά ήταν τεράστιος στα αποδυτήρια. Όλοι ενταχθήκαμε στην ομάδα για να συνεχίσουμε την κυριαρχία της Team USA. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο.

Πάντα έβλεπα τους άλλους αθλητές να κατακτούν μετάλλια και φανταζόμουν πώς θα ένιωθα όταν θα το έκανα και εγώ. Δεν το έκανα για να βγάλω κάτι από αυτά που δεν έχω πετύχει, ήθελα μόνο βιώσω την αυτή την εμπειρία που δεν είχα. Ήταν μοναδική στιγμή».

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα