Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ, Κάρι: Το μυθικό shot chart σε ημιτελικό και τελικό!

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ, Κάρι: Το μυθικό shot chart σε ημιτελικό και τελικό!

Στεφ Κάρι

bet365

Ο Στεφ Κάρι έδωσε άλλη μια μοναδική παράσταση στο Παρίσι και πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat παρουσιάζει το αποτύπωμά του σε ημιτελικό και τελικό.

Ο αδιανόητος Στεφ Κάρι είναι Ολυμπιονίκης. Και αυτό το χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του, δε γινόταν να έρθει με έναν τρόπο που δε θα είχε πάνω του τη δική του σφραγίδα.

Τη σφραγίδα ενός ανθρώπου που πάτησε στα παρκέ του NBA και άλλαξε άρδην τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Του ανθρώπου που μπορεί να βλέπει τον κόσμο κάτω από τα 190 εκατοστά, αλλά κατάφερε να μεγαλώσει την απόσταση στην οποία παίζεται το ίδιο το άθλημα.

Οι δικοί του Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ειδικότερα στην περίοδο που είχε δίπλα του τον Κέβιν Ντουράντ, αποτελούν την τομή. Και έκτοτε τίποτα δεν είναι ίδιο. Οι Σέρβοι πίστεψαν πως μπορούν να κερδίσουν την Team USA αλλά ο μικρός δαίμονας έβγαλε από τη φαρέτρα του ματς 36 πόντων με 9/14 τρίποντα.

Και μαζί μία... μαχαιριά. Ο Ντόμπριτς αστόχησε ανενόχλητος για το +5. Ο Κάρι δε γινόταν να αστοχήσει, για να βάλει μπροστά τις ΗΠΑ. «Night Night» μέρος πρώτο.

Το δεύτερο και καλύτερο το κρατούσε για τον τελικό. Εκεί όπου το σόου του απέκτησε μυθικές διαστάσεις και θα μνημονεύεται ανά τους αιώνες. Τα τέσσερα τρίποντά του ήταν για αυτόν... βότσαλα στον Σηκουάνα. Το πρώτο ήρθε όταν οι Γάλλοι ξεκίνησαν να πιστεύουν. Τα υπόλοιπα ήταν μέρος μιας παράστασης που μόνο αυτός ξέρει να δίνει. «Night Night» στο Παρίσι.

Το shot chart του Στεφ Κάρι σε ημιτελικό και τελικό

Με τη βοήθεια του Hudlinstat μπορούμε να παρατηρήσουμε τα πεπραγμένα του Κάρι στους δύο τελευταίους του αγώνες με την Team USA στο Παρίσι. Σε ημιτελικό και τελικό, ο 36χρονος δεν έκανε δα και κάτι που δε συνηθίζει.

Απλώς πέτυχε 17/26 τρίποντα και αθροιστικά 60 στρογγυλούς πόντους για να τελειώσει τη δουλειά. Είναι μυθικό να το βλέπεις να διαδραματίζεται στο παρκέ και να νιώθεις μέρος αυτού του... πάρτι και να σε ξεσηκώνει κάθε φορά που πιάνει την μπάλα στα χέρια, ακόμα και αν η απόστασή του από το καλάθι είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το κέντρο του γηπέδου.

Και εξίσου εντυπωσιακό παραμένει να το βλέπεις στο αποτυπωμένο στο χαρτί. Το shot chart του σε ημιτελικό και τελικό αγγίζει τα όρια της τρέλας, αφού σε κανένα από τα πέντε σημεία της περιμέτρου δεν έπεσε κάτω από το 50%. Άλλες δυο μέρες στη δουλειά, βέβαια, αφού το κάνει πλέον με κλειστά μάτια.

*Το shot chart του Κάρι με Σερβία και Γαλλία

Οι εκτελέσεις του Κάρι σε ημιτελικό και τελικό

  • Transition: 5.5 πόντοι/4.5 κατοχές
  • Catch n' shot: 7 πόντοι/3.5 κατοχές
  • Πίσω από σκριν: 5.5 πόντοι/3 κατοχές
  • Catch n' drive: 4.5 πόντοι/3 κατοχές
  • Pick n' pop: 4.5 πόντοι/1.5 κατοχή
  • Pick n' roll: 1.5 πόντος/1 κατοχή
  • Hand off: 1.5 πόντος/0.5 κατοχή

Και όσο ακόμα το κάνει με τους Γουόριορς, καλούμαστε να το απολαμβάνουμε. Γιατί θα έρθει η στιγμή που τα πόδια του δε θα τον κρατάνε πια. Άλλωστε και φέτος η υπερφόρτωση των πρώτων μηνών φάνηκε στο κορμί του, μιας και οι «πολεμιστές» δεν μπορούσαν δίχως εκείνον.

Τη «μάχη» με τον χρόνο δε θα τη χάσει ουσιαστικά. Ναι, το πιθανότερο είναι πως δε θα υπάρξει άλλος σαν αυτόν. Αλλά το δικό του αποτύπωμα άλλαξε τον τρόπο που παίζεται το ίδιο το παιχνίδι.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα