Γαλλία - ΗΠΑ 66-67: Ασταμάτητη η... αυτοκρατορία των Αμερικανίδων για το όγδοο συνεχόμενο χρυσό

ΗΠΑ

bet365

Η Γαλλία το πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν από το -10 για το (66-67) και το όγδοο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από μια σπουδαία εμφάνιση της Έιτζα Γουίλσον.

Όπως στους άντρες, έτσι και στις γυναίκες, οι ΗΠΑ κατακτούν το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων κερδίζοντας τη Γαλλία στον τελικό. Με πολύ περισσότερο άγχος βέβαια, μιας και οι Αμερικανίδες παραλίγο να ισοφαριστούν στο φινάλε, όταν η Γκάμπι Γουίλιαμς σκόραρε αλλά πατούσε τη γραμμή και διαμόρφωσε το τελικό 66-67.

Οι Αμερικανίδες γύρισαν από το -10 του 3ου δεκαλέπτου, έχοντας σε καταπληκτική κατάσταση την Έιτζα Γουίλσον, που μέτρησε 21 πόντους με 6/14 δίποντα, μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 4 μπλοκ.

Στους 12 σταμάτησαν οι Κέλσι Πλαμ και Καλέα Κόπερ, ενώ για τη Γαλλία που έκανε υπερπροσπάθεια για μία σπουδαία νίκη, η Γκάμπι Γουίλιαμς σταμάτησε στους 19 με 3/6 τρίποντα.

Αυτή ήταν η 61η διαδοχική νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τις ΗΠΑ και το όγδοο χρυσό σερί, μετά το 1996. Αλλά σίγουρα το χρυσό για το οποίο αγχώθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απέναντι στην εκπληκτική Γαλλία.

Γαλλία - ΗΠΑ: Ο αγώνας

Σε έναν πολύ σκληρό τελικό από το ξεκίνημα, οι Γαλλίδες ήταν αρκετά άστοχες. Οι ΗΠΑ σκοράροντας κυρίως από τις βολές και με την Γκράινερ να δίνει σκορ ερχόμενη από τον πάγκο, προηγήθηκαν με 9-15.

Τα πάντα όμως άλλαξαν όταν η Φοτού σκόραρε από το... κέντρο. Οι Γαλλίδες κατάφεραν όχι απλώς να μείνουν κοντά στο σκορ αλλά και να προσπεράσουν, βρίσκοντας λύσεις από την περίμετρο.

Και με αυτόν τον τρόπο, στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 10 πόντους διαφορά (35-25, 23'), αλλά κάπου εκεί δύο τρίποντα της Πλαμ και η άνοδος της εκπληκτικής Έιτζα Γουίλσον που έπαιξε σχεδόν μόνη της όλη τη Γαλλία, επανέφεραν τις ΗΠΑ στη διεκδίκηση. Μάλιστα οι Αμερικανίδες προσπέρασαν με 43-45 στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν χέρι με χέρι στο τελευταίο πεντάλεπτο (51-51) και από εκεί και πέρα, τα πάντα ήταν θέμα λεπτομερειών. Ένα τυχερό και συνάμα μεγάλο σουτ της Γουίλσον έδωσε αέρα τριών (55-58, 37') στις ΗΠΑ, με την Γκάμπι Γουίλιαμς να απαντά για το 59-60, 1,5 λεπτό πριν το μεγάλο φινάλε. Το σουτ για την ισοφάριση όμως, στα 54'' βρήκε μόνο αέρα ενώ λίγο αργότερα η Φοτού κόπηκε και οι Αμερικανίδες πανηγύρισαν ξανά, αφού ήταν ψύχραιμες στις βολές και η Γκάμπι Γουίλιαμς πατούσε στο σουτ που επιχείρησε για το 66-67.

Τα δεκάλεπτα: 9-15, 25-25, 43-45, 66-67

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα