Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ με 1.078.319 θεατές στο τουρνουά μπάσκετ

Σερβία ΗΠΑ Γιόκιτς

bet365

Το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 σε Άνδρες και Γυναίκες παρακολούθησαν από κοντά 1.078.319 θεατές, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης!

Η Team USA επικράτησε της Γαλλίας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο τουρνουά των Ανδρών και έτσι κατέκτησε το πέμπτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο ενώ σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες, οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν των Bleus φτάνοντας τις 61 συνεχόμενες νίκες και τα οκτώ σερί χρυσά!

Συνολικά, 1.078.319 θεατές παρακολούθησαν τους αγώνες μπάσκετ σε Άνδρες και Γυναίκες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης! Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκε στην Ατλάντα το 1996 όπου η τελική φάση διεξήχθη στο SuperDome χωρητικότητας 30.000+ θεατών.

Για να γίνουν κατανοητές οι συγκρίσεις, ο συνολικός αριθμός των θεατών στη Γαλλία (Λιλ, Παρίσι) αποτελεί ρεκόρ μολονότι έγιναν 52 αγώνες, 40 λιγότεροι σε σχέση με το προηγούμενο φορμάτ που εφαρμόστηκε στην Ατλάντα πριν από 28 χρόνια. Αναφορικά στους μέσους όρους, 21.711 βρέθηκαν στα ματς των Ανδρών και 19.763 στα ματς των Γυναικών.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα