ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Είναι το καλύτερο χρυσό μετάλλιο»

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Είναι το καλύτερο χρυσό μετάλλιο»

Σπύρος Μαρκεζίνης
ΛεΜΠρόν Τζέιμς

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς παραδέχτηκε ότι και οι υπόλοιπες χώρες του παγκόσμιου μπάσκετ θα συνεχίσουν να γίνονται καλύτερες ενώ υποστήριξε ότι το χρυσό του Παρισιού είναι το καλύτερο από όλα τα προηγούμενα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής απολαμβάνουν για μία ακόμη φορά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς κατάφεραν να επιβληθούν της Γαλλίας μέσα στο Παρίσι με 98-87.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, παρά το γεγονός ότι πλέον έχει φτάσει τα 39 έτη αποτέλεσε ένα από τα βασικά «γρανάζια» της team USA μετρώντας κατά μέσο όρο από 14,2 πόντους με 8,5 ασίστ και 6,8 ριμπάουντ, επίδοση που του χάρισε το βραβείο του MVP στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

Ο «Βασιλιάς» σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το μπάσκετ στις υπόλοιπες χώρες ανεβαίνει επίπεδο ενώ υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο χρυσό ήταν το καλύτερο στην καριέρα του.

«Είμαστε το παγκόσμιο παιχνίδι. Όλοι στον κόσμο αγαπάνε το μπάσκετ. Υπάρχουν τόσες ομάδες που θα συνεχίσουν να γίνονται καλύτερες. Η Γερμανία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο πέρσι. Ο κόσμος είναι μπασκετικός και όλοι αγαπάνε το παιχνίδι. Απλά ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Κερδίσαμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι τιμή το βραβείο MVP. Δεν ξέρω ποια είναι η επιτροπή, αλλά είμαι ταπεινός που με ψήφισαν. Και έρχεται μαζί με το χρυσό μετάλλιο.

Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να παίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Δεν τον έβλεπα ούτε στο Παρίσι. Σε 4 χρόνια από τώρα δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου.

Είναι το καλύτερο χρυσό επειδή είναι το τωρινό. Με την “Redeem Team” έπρεπε να επιστρέψουμε επειδή είχαμε μερικά χρόνια που δεν παίζαμε στο φουλ των ικανοτήτων μας. Και το 2012, παίξαμε όμορφο μπάσκετ, καταφέραμε να κερδίσουμε στο Λονδίνο».

@Photo credits: fiba

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα