Γουέιντ για την Team USA: «Δεν είμαστε πια στο 1992, πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας»

Γουέιντ για την Team USA: «Δεν είμαστε πια στο 1992, πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας»

Newsroom
Γουέιντ για την Team USA: «Δεν είμαστε πια στο 1992, πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας»

bet365

Η Revenge Team των ΗΠΑ είχε μοναδικό στόχο το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και το κατέκτησε ωστόσο ο Ντουέιν Γουέιντ υπενθύμισε πως οι εποχές έχουν αλλάξει, εξηγώντας πως το παιχνίδι μεγαλώνει παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ επικράτησαν της Γαλλίας στον τελικό του Παρισιού με μυθικό σόου του Στεφ Κάρι στο φινάλε και έφτασαν τα πέντε σερί χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες όμως ο Ντουέιν Γουέιντ κρατά χαμηλούς τόνους.

Ο «Flash» αναφέρθηκε σε χώρες όπως η Σερβία, η Γαλλία, ο Καναδάς και η Γερμανία, τονίζοντας πως θα επιστρέψουν πιο δυνατές στη διοργάνωση του Λος Άντζελες το 2028.

«Νομίζω πως σεβόμαστε τον υπόλοιπο κόσμο από τότε, όταν χάσαμε τρεις φορές και πήραμε το χάλκινο μετάλλιο. Κάθε χρόνο γίνονται (σ.σ. οι εκτός Αμερικής) ολοένα και καλύτεροι» εξήγησε ο Γουέιντ στο NBC.

Και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι μεγαλώνει παγκοσμίως. Όλοι έχουν την ευκαιρία τους. Τώρα πια δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα από κανέναν. Πρέπει να το δούμε αυτό. Έβλεπα τη Σερβία, τη Γαλλία, τον Καναδά, τη Γερμανία. Θα επιστρέψουν σε τέσσερα χρόνια δυνατότεροι.

Έπαιξαν 68 παίκτες του ΝΒΑ και λογικά θα είναι περισσότεροι στο Λος Άντζελες το 2028. Όλος ο κόσμος είναι καλός πλέον στο μπάσκετ. Σίγουρα μιλάμε για ένα αμερικανικό παιχνίδι, συνεχίσαμε την κυριαρχία όσον αφορά στο χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Δεν βρισκόμαστε πια στο 1992. Αυτό πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Είναι μία διαφορετική εποχή».

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα