Πέσιτς: «Το σερβικό μπάσκετ έχει μεγάλα προβλήματα, το σύστημα μας είναι εκτός εποχής»

Πέσιτς: «Το σερβικό μπάσκετ έχει μεγάλα προβλήματα, το σύστημα μας είναι εκτός εποχής»

Newsroom
Σβέτισλαβ Πέσιτς

bet365

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μετά την επιστροφή των «Αετών» στην Σερβία με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σερβικό μπάσκετ.

Η παρέα του Γιόκιτς και του Μπογκντάνοβιτς βρέθηκε ένα βήμα πριν γράψει ιστορία, αποκλείοντας την Team USA, αλλά έπεσε πάνω στον βιονικό Κάρι και έτσι το όνειρο του τελικού και του χρυσού μεταλλίου έσβησε.

Παρόλα αυτά οι «Αετοί» μια μέρα αργότερα επικράτησαν των Γερμανών στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά την επιστροφή της ομάδας στην Σερβία και τη λήξη των πανηγυρισμών της 3ης θέσης, ο προπονητής των Σέρβων, Σβέτισλαβ Πέσιτς, σε συνέντευξη του στην «Mozzart Sport» έκανε λόγο για μεγάλες δυσκολίες στο εγχώριο πρωτάθλημα λέγοντας πως αυτό οφείλεται στους μεγάλους στόχους που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, τα λεγόμενα του Πέσιτς ήταν τα εξής: «Για να πετύχεις μεγάλα πράγματα, είναι σημαντικό να έχεις στρατηγική. Δεν έχει επιτυχία αν τα πηγαίνει καλά η ομάδα ανδρών. Το σερβικό μπάσκετ έχει μεγάλα προβλήματα, επειδή οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε διαφορετικά. Νιώθω ηττημένος στο τέλος αυτής της διαδικασίας, επειδή δεν έχω καταφέρει να πείσω τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι κουνάνε το κεφάλι και τίποτα δεν γίνεται»

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Το σύστημά μας είναι εκτός εποχής και πρέπει να αλλάξει. Το αν θα γίνουν αυτές οι αλλαγές εξαρτάται κυρίως από τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν, τις δύο μεγαλύτερες ομάδες μας».

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα