Μάρμπερι για τον ΛεΜπρόν: «Ο Τζόρνταν είναι σε άλλη κατηγορία, πρώτα ο Κόμπι, μετά ο Τζέιμς για τον G.O.Α.T.»

Μάρμπερι για τον ΛεΜπρόν: «Ο Τζόρνταν είναι σε άλλη κατηγορία, πρώτα ο Κόμπι, μετά ο Τζέιμς για τον G.O.Α.T.»

ΛεΜΠρόν Τζέιμς

bet365

Ο Στεφόν Μάρμπερι ξεκαθάρισε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Μάικλ Τζόρνταν δεν μπορούν να είναι στην ίδια πρόταση, ενώ αναρωτήθηκε για το βραβείο MVP που πήρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Και το έκανε με άκομψο τρόπο...

Ο Στεφόν Μάρμπερι δε φημίζεται για την εγκράτεια του λόγου του. Θα πει αυτό που θέλει και θα αδιαφορήσει για το τελικό αποτέλεσμα. Ο άλλοτε παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς και μέλος της Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, της τελευταίας έκδοσης που δεν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αναφέρθηκε στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και το βραβείο του MVP που απέσπασε στους αγώνες του Παρισιού.

«Έδωσαν το βραβείο του MVP στο λάθος παίκτη. Ίσως φώναξαν από λάθος το… όνομα του. Νομίζω πως θα πρέπει να θυμηθούμε τις στιγμές που ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών επιβεβαίωσε τη φήμη του στο γήπεδο. Στο διεθνές μπάσκετ (σ.σ.: FIBA) αν δεν μπορείς να σουτάρεις, δεν μπορείς να έχεις την μπάλα στα χέρια στο τέλος του αγώνα.

Καταλαβαίνω πως για πολλούς ο ΛεΜπρόν είναι ο Βασιλιάς, αλλά θα πω το εξής: Όταν του δίνεις κάτι που δεν το αξίζει, τότε είναι σαν να λες ότι επειδή έχει πετύχει όσα μέχρι σήμερα, θα πρέπει να του αποδίδεται τόσο μεγάλη τιμή στο υψηλότερο στάδιο. Όχι, αυτήν τη φορά δεν το κέρδισε!», είπε ο Μάρμπερι.

«Πρώτα ο Κόμπι, μετά ο ΛεΜπρόν»

Και δεν σταμάτησε εκεί. Άνοιξε την κουβέντα του G.O.A.T. μιλώντας για τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Κόμπι Μπράιαντ και τον ΛεΜπρόν.

«Ο κόσμος θέλει να βάλει σε μία κατάταξη τον Τζόρνταν; Δεν μπορεί να μπει. Είναι πρώτα ο Κόμπι, μετά ο ΛεΜπρόν και μετά όποιοι θέλετε. Δεν υπάρχει σύγκριση. Δεν είναι το ίδιο. Είναι διαφορετικοί κόσμοι. Διαφορετικές νοοτροπίες. Δεν ξέρω γιατί το όνομα του Τζόρνταν εμπλέκεται σε αυτές τις κουβέντες μερικές φορές», είπε ο Μάρμπερι.

Και συνέχισε: «Ο ΛεΜπρόν είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Μην παρεξηγηθώ. Μεγάλος, μεγάλος παίκτης. Απίστευτος. Αλλά καλύτερος από τον Μάικλ Τζόρνταν; Δεν είναι καν το ίδιο. Δεν χρειάζεται εξήγηση γιατί δεν μπορούμε μιλήσουμε για το παιχνίδι του Τζόρνταν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα