Γαλλία, Βενσάν Κολέ: Αποχωρεί από τους Bleus μετά από 15 χρόνια

Γαλλία, Βενσάν Κολέ: Αποχωρεί από τους Bleus μετά από 15 χρόνια

Κολέ

bet365

Το συμβόλαιο του Βενσάν Κολέ με τη γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ολοκληρώθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σύμφωνα με την Equipe, ο 61χρονος κόουτς αναμένεται να αποχωρήσει από τους Bleus.

Ο Βενσάν Κολέ ανέλαβε την Εθνική Γαλλίας τον Μάρτιο του 2009 και ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων μπάσκετ 2024 στο Παρίσι ήταν ο τελευταίος αγώνας του πολύπειρου κόουτς στην άκρη του πάγκου των Bleus.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Equipe, ο Κολέ αναμένεται να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γαλλίας που θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια δίχως τους Νάντο Ντε Κολό και Νικολά Μπατούμ.

Ο 61χρονος κόουτς ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομοσπονδία το 2021 με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι όπου οι διοργανωτές ηττήθηκαν στον τελικό από την Team USA και ο ίδιος αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής του τουρνουά.

Ο Κολέ οδήγησε τη Γαλλία σε δύο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2020, 2024), δύο χάλκινα σε Παγκόσμια Κύπελλα (2014, 2019) και ένα χρυσό (2013), δύο ασημένια (2011, 2022) και ένα χάλκινο (2015) σε EuroBasket.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα