Ολυμπιακοί Αγώνες: Σίγουρα τρίτη η Ελλάδα, πώς περνάει στα προημιτελικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σίγουρα τρίτη η Ελλάδα, πώς περνάει στα προημιτελικά

Νίκος Καρφής
Ελλάδα

bet365

Η Ελλάδα επικράτησε της Αυστραλίας με μεγάλη εμφάνιση και περιμένει το ματς του Νότιου Σουδάν με τη Σερβία (22:00, 3/8) για να δει αν θα περάσει ως τρίτη στους «8».

Η Εθνική μας ομάδα έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Αυστραλία και κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με 77-71, δηλαδή με 6 πόντους διαφορά.

Η Ελλάδα «κλείδωσε» την τρίτη θέση του ομίλου και κοιτάζει με ενδιαφέρον το ματς της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για να δει να θα περάσει ως καλύτερη τρίτη στα προημιτελικά.

Αυτή τη στιγμή από τις «τρίτες» ήδη έχει προκριθεί η Βραζιλία οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει από κάτω της το Νότιο Σουδάν. Η αφρικανική ομάδα βρίσκεται στο -6 (διαφορά επίθεση - άμυνα) μέχρι στιγμής, όμως έχει να παίξει ένα πολύ δύσκολο με τη Σερβία.

Η Εθνική μας θέλει νίκη της Σερβίας με 3 ή περισσότερους πόντους κόντρα στο Νότιο Σουδάν (22:00, 3/8) για να βρεθεί στα προημιτελικά. Επισης υπάρχει το τρελό σενάριο να νικήσει το Νότιο Σουδάν με 24 πόντους και πάνω τη Σερβία. Τότε η ομάδα της Αφρικής θα περάσει μαζί με την Ελλάδα στα προημιτελικά. Τέλος αν η Σερβία νικήσει για 2 πόντους και το Νότιο Σουδάν πετύχει λιγότερους από 57 πόντους, τότε και πάλι η Εθνική μας θα προκριθεί.

Οι τρίτες στους όμιλους και το συνολικό average

Βραζιλία (-7) σε τρία ματς

Ελλάδα (-8) σε τρία ματς

Νότιο Σουδάν (-6) σε δύο ματς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα