Λιθουανία - Γεωργία 104-102: Νίκη από τα χέρια του Ντίμσα στο... μηδέν!

Νίκη από τα χέρια του Ντίμσα στο... μηδέν για τη Λιθουανία κόντρα στη Γεωργία!

bet365

Η Λιθουανία έχασε διαφορά 19 πόντων και χρειάστηκε ένα καλάθι του Τόμας Ντίμσα λίγο πριν μηδενίσει ο χρόνος για να νικήσει τη Γεωργία (104-102), σε φιλικό προετοιμασίας στη Zalgirio Arena. Τιμήθηκαν οι Γιόνας Ματσιούλις, Μάντας Καλνιέτις και Παούλιους Γιανκούνας.

Η Λιθουανία επιχείρησε να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στη Γεωργία, σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Ωστόσο, η προσπάθεια έμεινε στη μέση.

Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με διαφορά 19 πόντων, αλλά είδαν τη Γεωργία να κάνει επικό comeback (37-22 το 4ο δεκάλεπτο) και χρειάστηκαν ένα καλάθι του Τόμας Ντίμσα (μετά από επιθετικό ριμπάουντ), μετά από άστοχο δίποντο του Μπραζντέικις.

Η Λιθουανία είναι μία από τις πιθανές αντιπάλους της Ελλάδας στη 2η φάση της διοργάνωσης. Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ενώ ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις πρόσθεσε 19 πόντους και 6 ασίστ. Άλλοι δύο Λιθουανοί είχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Μπραζντέικις 11, Νορμάντας 10.

Για τη Γεωργία των Ηλία Ζούρου και Γιώργου Λιμνιάτη, ο στόχος του Παναθηναϊκού, Τόκο Σενγκέλια μέτρησε 30 πόντους, 7 ασίστ, ενώ οι Σερμαντίνι (7 ριμπ.) και ΜακΦάντεν πρόσθεσαν από 18 πόντους.

Πριν την αναμέτρηση, η Λιθουανία τίμησε τρία πρώην μέλη της Εθνικής, τα οποία έχουν γράψει τη δική τους ιστορία: Γιόνας Ματσιούλις, Μάντας Καλνιέτις και Παούλιους Γιανκούνας.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 51-36, 82-65, 104-102

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα