Γκάλης: Και οι «γκάνγκστερ» κάποτε κλαίνε (vids)

Γκάλης: Και οι «γκάνγκστερ» κάποτε κλαίνε (vids)

Και οι «γκάνγκστερ» κάποτε κλαίνε (vids)

bet365

Ο Νίκος Γκάλης πρώτα βούρκωσε. Μετά δάκρυσε. Και στο τέλος έκλαψε με λυγμούς. Έλαβε όλη την αγάπη από την εξέδρα του ΟΑΚΑ και αισθάνθηκε σαν να είναι ξανά εκείνο το παιδί με την αφάνα που ήρθε στην Ελλάδα.

Ναι, είναι αλήθεια. Και ο Νίκος Γκάλης μπορεί να κλάψουν. Να δείξει ότι είναι άνθρωπος. Έστω και τώρα, που δεν έχει καμία σημασία για τους αντιπάλους του.

Ο Νικος Γκάλης βούρκωσε. Στην αρχή. Όταν έζησε την υποδοχή του κόσμου σε ένα γήπεδο που φέρει το όνομά του, αλλά δεν έχει πατήσει το παρκέ του ως παίκτης.

Και όταν η φανέλα του άρχισε να ανεβαίνει προς την οροφή του ΟΑΚΑ, ο Γκάλης δεν κρύφτηκε. Έβαλε τα κλάματα. Βλέποντας το κοινό στο ΟΑΚΑ που γέμισε τις εξέδρες του κλειστού για χάρη του (και του Λούκα Ντόντσιτς που ακολουθεί) να φωνάζει το όνομά του για να του δώσει δύναμη.

Ο Γκάλης ψέλισε δύο λόγια. Δεν είχε καμία σημασία. Το εζησε και με το παραπάνω.

Ο θρύλος του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ μπήκε στο γήπεδο δίχως να γνωρίζει τι ακριβώς θα συναντήσει μπροστά του. Στην εποχή του δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα.

Οι κάτοχοι τηλεφώνων είχαν ανάψει τους φακούς τους, περιμένοντας τον Γκάλη. Στην αρχή η αποθέωση ήταν... μουδιασμένη.

Ο Νικ και το Ντόντσιτς

Ο Γκάλης χαιρέτησε τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος τον αγκάλιασε και στη συνέχεια ακολούθησε όλος ο πάγκος της Σλοβενίας.

Σειρά πήρε αυτός της Ελλάδας. Όλοι οι διεθνείς επιχείρησαν να του πουν κάτι. Δεν τα κάταφεραν όλοι. Δεν είναι εύκολο. Ο «γκάνγκστερ» βρέθηκε στη γωνια του παρκέ, για να παρακολουθήσει ένα βίντεο με τα κατορθώματά του.

Και εκεί ξεκίνησαν τα... δύσκολα για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ. Μέχρι τη στιγμή που η φανέλα με τον αριθμό «4» έκανε την εμφάνισή της και άρχισε την άνοδό της μέχρι τον... ουρανό του γηπέδου.

Ο Γκάλης δεν άντεξε. Βούρκωσε. Δάκρυσε. Έκλαψε. Και ένιωσε μία απέραντη χαρά. Όλη δική του. Και δική μας.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα