Ζαγκλής: «Αν υπάρχει μια φανέλα Εθνικής που μπορεί να αποσυρθεί, αυτή είναι του Γκάλη» (vid)

Γκάλης

bet365

O Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής εξήγησε πως ο Νίκος Γκάλης άλλαξε τη ροή του μπάσκετ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μιλώντας για την απόσυρση της φανέλας του «Γκάνγκστερ».

Η βραδιά της 4ης Αυγούστου ανήκε στον Νίκο Γκάλη που τιμήθηκε από την ΕΟΚ στο περιθώριο του φιλικού με τη Σλοβενία για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας τους 14.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να φωνάζουν το όνομά του.

Το παρών στο ΟΑΚΑ έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την απόσυρση της φανέλας του Γκάλη.

«Μιλάμε για έναν Hall of Famer της FIBA, έναν άνθρωπο ο οποίος άλλαξε τη ροή του αθλήματός μας στην Ελλάδα. Θα έλεγα, στην Ευρώπη. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μια μικρή χώρα κέρδισε το EuroBasket ενώ υπήρχαν η Γιουγκοσλαβία και η Σοβιετική Ένωση. Βρίσκω πολύ σημαντική την απόφαση της ΕΟΚ. Δεν είναι εύκολη απόφαση να αποσύρεται μια φανέλα της Εθνικής. Είναι κάτι που έχει το δικό του, ξεχωριστό βάρος. Αν πάντως μπορεί να αποσυρθεί μια φανέλα μιας Εθνικής, αυτή είναι του Νίκου Γκάλη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα