Αντετοκούνμπο στο Gazzetta για τον Γκάλη: «Φίλε, έχει αλλάξει τις ζωές όλων των ανθρώπων που είναι στο γήπεδο» (vids)

Αντετοκούνμπο στο Gazzetta για τον Γκάλη: «Φίλε, έχει αλλάξει τις ζωές όλων των ανθρώπων που είναι στο γήπεδο» (vids)

Ο Νίκος Γκάλης.

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στο Gazzetta για τον Νίκο Γκάλη και το συναίσθημα που προκάλεσε η τελετή βράβευσης του θρυλικού «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Γκάλης. Η λογική υπαγορεύει ότι στις παιδικές κόντρες με τον αδερφό του, Γιάννη, ο φημισμένος «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ δεν είχε θέση.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πιθανότατα διάλεγαν διαφορετικούς ήρωες. Παίκτες πιο κοντά στην ηλικία τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν ποιος είναι ο «Νικ».

Η βράβευση του Γκάλη πριν από τζάμπολ του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σλοβενία προκάλεσε συγκίνηση. Στην εξέδρα και στον ίδιο τον Γκάλη που έβαλε τα κλάματα. Θαρρείς και είναι μικρό παιδί.

«Ήταν απίστευτο, μακάρι να κάνουμε το ένα χιλιοστό απ' αυτά που έχει κάνει για το μπάσκετ. μακάρι να εμπνεύσουμε τον κόσμο έτσι», είπε στο Gazzetta ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς, όταν τον ρωτήσαμε για το συναίσθημα του την ώρα της τελετής.

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα να τον βλέπεις να κλαίει. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ - αν και ήμουν σε mode αγώνα - ήταν, φίλε έχει αλλάξει τις ζωές όλων των ανθρώπων που είναι μέσα στο γήπεδο», πρόσθεσε ο φόργουορντ της Εθνικής ομάδας στο ερώτημα πως είναι να βλέπεις τον Νίκο Γκάλη να κλαίει.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τον Νίκο Γκάλη.

«Το βλέμμα του Γκάλη, φαίνεται ότι...»

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει συναντήσει μία φορά τον Γκάλη. «Δεν είχαμε καθίσει να μιλήσουμε, αλλά αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η ματιά του, το βλέμμα του. Φαίνεται ότι είναι...», εξήγησε στο Gazzetta.

Και συνέχισε προσπαθώντας να εξηγήσει αν ο Γκάλης είναι ανάμεσα στους παίκτες που έχουν γύρω τους μία αύρα, η οποία προκαλεί αμηχανία: «Δεν είναι θέμα σταρ ή κάτι τέτοιο. Είναι πως έχει αλλάξει το μπάσκετ, κάποιοι άνθρωποι δεν είναι μόνο τι έχουν προσφέρει στο μπάσκετ, αλλά έχουν κάνει τον κόσμο να δει διαφορετικά το άθλημα».

Όσο για τη συνομιλία τους στον πάγκο, μόλις ο Γκάλης εμφανίστηκε στο παρκέ; Ο θρυλικός «γκάνγκστερ» μίλησε με όλους τους διεθνείς, έναν προς έναν και όταν έφτασε στον Θανάση του είπε: «"Χαιρετισμούς στην οικογένεια, ευχαριστούμε για όλα" και εγώ του απάντησα πως εμείς πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας έχει δώσει».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα