Ισπανία, Ερνανγκόμεθ: Ο Χουάντσο μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο και το δείχνει (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
Χουάντσο Ερνανγκόμεθ Ισπανία

bet365

Σε μία γεμάτη εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σκόραρε με όλους τους τρόπους και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat αναλύει τα όσα έκανε στο παρκέ.

Ένα από τα πιο δυνατά… χαρτιά που έκανε δικό του το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, λέγεται Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο φόργουορντ της Ισπανίας δέχτηκε κύμα αγάπης κατά την υποδοχή του από τους «πράσινους», προτού επιστρέψει στις υποχρεώσεις του με τη «Ρόχα». Τα ταλέντα του άλλωστε είναι γνωστά, όμως ο ίδιος φρόντισε να τα θυμίσει στη φιλική αναμέτρηση απέναντι στη Σλοβενία.

Δίπλα στον αδερφό του Βίλι και τον Αλντάμα, ο Χουάντσο αποτέλεσε τον ιδανικό παρτενέρ για να ανοίξει τους χώρους με το μακρινό του σουτ. Η παρουσία του και μόνο αλλάζει τη βαρύτητα της επίθεσης, αφού αναγκάζει τους αμυντικούς να μένουν κοντά του και να απαγορευτεί η όποια βοήθεια.

Σε κάτι περισσότερο από 27 λεπτά, στα οποία αγωνίστηκε, αυτό έγινε παραπάνω από φανερό. Ο Ερνανγκόμεθ κατέθεσε στο παρκέ τον πλουραλισμό που διαθέτει για να φέρει σκορ στην ομάδα του. Ο Σκαριόλο τον τοποθέτησε στην περίμετρο και εκείνος επιτέθηκε με κάθε τρόπο προς το καλάθι, κόντρα στην νωθρή άμυνα της Σλοβενίας.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ο Ερνανγκόμεθ σκόραρε με στατικό σουτ, πίσω από σκριν, με pick n’ pop αλλά και βάζοντας την μπάλα στο παρκέ. Η ικανότητά του να παράγει πόντους με την άμεση εκτέλεση λύνει τα χέρια των Ισπανών.

 

Με τη βοήθεια του Hudlinstat, το παραπάνω αποδεικνύεται και μέσω των αριθμών. Ο Χουάντσο… πυροβόλησε με κάθε τρόπο για να πετύχει εν τέλει τους 17 του πόντους, με 3/7 τρίποντα, 2/3 δίποντα και 4/4 βολές.

Το σκοράρισμα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ απέναντι στη Σλοβενία

  • Πίσω από σκριν: 3 πόντοι / 4 κατοχές
  • Catch n’ shoot: 3 πόντοι / 2 κατοχές
  • Drive: 2 πόντοι / 2 κατοχές
  • Transition: 2 πόντοι / 2 κατοχές
  • Pick n’ pop: 3 πόντοι / 1 κατοχή
1
Το shot chart του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με τη Σλοβενία

Ο Ερνανγκόμεθ φανερά νιώθει πολύ άνετα όταν αγωνίζεται με την Εθνική της χώρας του. Άλλωστε η ψυχολογική ώθηση που πήρε μετά τις περσινές του εμφανίσεις στο EuroBasket, ειδικότερα στον τελικό, του δίνουν αυτό το δικαίωμα. Ο Σκαριόλο γνωρίζει πώς να τον χρησιμοποιεί για να πάρει το 100% των δυνατοτήτων του στο παρκέ, όσον αφορά το σκοράρισμα.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως αφήνει πίσω τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού του, που τον είχαν διατηρήσει στον… αφρό όλο αυτό το διάστημα της καριέρας του στις ΗΠΑ. Ο 27χρονος φέρνει μαζί του όλα τα hustle στοιχεία και η γραμμή ψηλών που έχει σχηματιστεί μπορεί να βάλει την Ισπανία ανάμεσα στα φαβορί για την τετράδα.

Κόντρα στη Σλοβενία συνόδευσε το σκοράρισμά του με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο αλλά και 1 λάθος, αγωνιζόμενος ακόμα και σε θέση «3» σε ορισμένα σχήματα… δοκιμών του Σκαριόλο, για να δώσει συντελεστή +15 στο προσωπικό του +/-. Η πολυχρηστικότητά του άλλωστε και η διαφορά του μπάσκετ των τουρνουά της FIBA σε σχέση με το NBA, ενδέχεται να τον φέρουν και σε ρόλους με διαφορετικές ευθύνες από αυτές που είχε στη θητεία του στις ΗΠΑ.

@Photo credits: Twitter/ @BaloncestoESP

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα