Εθνική μπάσκετ, Ιτούδης: «Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο τελικό με την Ιορδανία»

Εθνική μπάσκετ, Ιτούδης: «Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο τελικό με την Ιορδανία»

Newsroom
Ιτούδης

bet365

Η Εθνική είχε την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι στην Team USA και ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε πως το ζητούμενο για την ελληνική ομάδα είναι να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα του Mundobasket 2023 με την Ιορδανία (26/8).

Το Mundobasket 2023 βρίσκεται προ των πυλών (25/8-10/9) και η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 108-86 στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας.

Μετά το τέλος του αγώνα με τους Αμερικανούς, ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε πως η Ελλάδα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις της, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ, ήταν καλύτεροι. Δεν μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι και τους δώσαμε αυτό που δεν έπρεπε. Είναι μια ομάδα με αθλητικά προσόντα, που τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και πέτυχαν πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν είναι μια ομάδα που παίζει ατομικά, αφού παρότι έχει παιχνίδι απομόνωσης, έχουν παίκτες που κυκλοφορούν την μπάλα και πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ. Στο πρώτο δεκάλεπτο μάς πίεσαν αρκετά και ήμασταν νευρικοί σουτάροντας άσχημα και υπό κακές προϋποθέσεις.

Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Σήμερα δεν ξεφύγαμε στους χρόνους, δεν έπαιξε κανένας παίκτης πάνω από 24 λεπτά. Να δούμε και αύριο με την προσθήκη, ελπίζω του Παπανικολάου και του Χατζηδάκη πού βρισκόμαστε απέναντι σε μια επίσης πολύ καλή ομάδα, όπως η Γερμανία. Το θέμα είναι να βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και έτοιμοι στον πρώτο τελικό, απέναντι στη Ιορδανία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα