Mundobasket 2023, Ισπανία-Δομινικανή Δημοκρατία 86-77: Ο Νούνιεθ τη γλύτωσε από το «έμφραγμα», στα «ρηχά» ο Χουάντσο

Ισπανία

bet365

Η Ισπανία νίκησε δύσκολα τη Δομινικανή Δημοκρατία με 86-77, σε φιλικό προετοιμασίας και των δύο, ενόψει Mundobasket 2023. Ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον Νούνιεθ (16π.), σε κακή βραδιά ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (6π., 2/6 τριπ.).

Οι Ισπανοί δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην αξιόμαχη Δομινικανή Δημοκρατία, καταφέρνοντας να νικήσουν στο τέλος με 86-77.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή αμφίρροπο, με τους «Φούριας Ρόχας» να έχουν πολύ μέτρια εικόνα αμυντικά, επιτρέποντας στους Δομινικανούς να «κλείσουν» το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 21-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα ισορρόπησαν και σε συνδυασμό με τα άστοχα σουτ των Δομινικανών, η Ισπανία πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα (40-36).

Στην τρίτη περίοδο και οι δύο ομάδες είχαν εξαιρετική λειτουργία επιθετικά, με τις άμυνες να έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Φυσικά καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει (68-60), προϊδεάζοντας άπαντες τι πρόκειται να συμβεί στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Με το σκορ στο 68-60, η Ισπανία, όπως αποδείχτηκε, είχε μεγάλο μαξιλαράκι ασφαλείας. Μπόρεσε και διαχειρίστηκε τη διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» στο σκορ περιόδου (18-17). Οι έμπειροι Ισπανοί, κατάφεραν και κράτησαν το παιχνίδι, παίρνοντας μια δύσκολη νίκη με 86-77.

Κορυφαίος για τους Ισπανούς ήταν ο Νούνιεθ με 16 πόντους, ενώ ξεχώρισε ο Ουσμάν Γκαρούμπα, ο οποίος μεταξύ άλλων μοίρασε 7 ασίστ και πήρε 8 ριμπάουντ.

Όσον αφορά τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού βρέθηκε σε κακή βραδιά, μετρώντας συνολικά 6 πόντους με 2/6 τρίποντα αλλά και 3 κλεψίματα σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Για την Δομινικανή Δημοκρατία, ο σταρ της, Καρλ Άντονι Τάουνς μέτρησε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετά για τη νίκη.

Υπενθυμίζουμε πως η Δομινικανή Δημοκρατία βρίσκεται στο Group A του Mundobasket 2023, μαζί με Ανγκόλα, Φιλιππίνες και Ιταλία.

Ενώ οι «Φούριας Ρόχας» στο Group G, μαζί με Ιράν, Βραζιλία και Ακτή Ελεφαντοστού.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 40-36, 68-60, 86-77.

@Photo credits: Twitter/FEB

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα