Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Τα πεπραγμένα στα φιλικά προετοιμασίας, πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ των Ισπανών (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ο ΧΟυάντσο

bet365

Ο Χουάντσο Έρνανγκόμεθ ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στα φιλικά προετοιμασίας της εθνικής Ισπανίας και το Gazzetta «σκιαγραφεί» με τη βοήθεια του Hudl Instat τα πεπραγμένα του.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού έχει βαλθεί να «κουβαλήσει» στις πλάτες του την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Μουντομπάσκετ.

Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν οι «φούριας ρόχας» πριν από το ταξίδι στην Τζακάρτα για την α' φάση της διοργάνωσης. Εκεί όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν την Βραζιλία, την Ακτή Ελεφαντοστού και το Ιράν ενώ στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με τον όμιλο της Γαλλίας, του Καναδά, της Λετονίας και του Λιβάνου.

Ο Ισπανός φόργουορντ δικαιολογεί απόλυτα τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το όνομά του το φετινό καλοκαίρι και την απόφασή του να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια των αγώνων προετοιμασίας το Χουάντσο αποτέλεσε το «βαρύ χαρτί» του Σέρτζιο Σκαριόλο και όπως φαίνεται είναι εκείνος που θα αναλάβει και τις περισσότερες ευθύνες στο Μουντομπάσκετ.

Πρώτος σκόρερ, ριμπάουντερ και «κλέφτης»

Κάτι που αποτυπώθηκε περίτρανα στην γλώσσα των αριθμών καθώς «γέμισε» την στατιστική του και έφτασε στο σημείο να αποτελέσει τον πρώτο σκόρερ των Ισπανών σε αυτά τα ματς, τον καλύτερο ριμπάουντερ όπως επίσης και τον πρώτο στα κλεψίματα. Συν το γεγονός ότι πέρασε στο παρκέ τον περισσότερο χρόνο (24:29 λεπτά κατά μέσο όρο) από οποιονδήποτε άλλον έχοντας παράλληλα και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς. Είτε μέσα, είτε έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είχε κατά μέσο όρο 14.2 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και μόλις 0.2 λάθη κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 67% στα δίποντα (14/21), 46% στα τρίποντα (12/26) και 64% στις βολές (7/11). Καλύτερη βραδιά του η αναμέτρηση με την Βενεζουέλα όπου έσπασε όλα τα κοντέρ έχοντας 27 πόντους με 10/10 εντός παιδιάς (5/5 δίποντα, 5/5 τρίποντα) ενώ είχε πολύ καλή παρουσία κόντρα στην Σλοβενία (17π., 3/7τρ.) και απέναντι στον Καναδά (12π., 6/9διπ.) Αντίθετα ήταν άστοχος με ΗΠΑ και Δομινικανή Δημοκρατία με 5/16 σουτ στο σύνολο.

Για την... ιστορία τον ακολούθησε σε σκοράρισμα και ριμπάουντ ο Σάντι Αλντάμα με 12.4 πόντους και 3.4 «σκουπίδια» ενώ πιο πίσω βρέθηκαν ο Άλεξ Αμπρίνες (11π. μ.ο.) και ο αδερφός του Γουίλι Ερνανγκόμεθ (10.8π., 45% εντός παιδιάς και 4 ριμπάουντ).

Το αγαπημένο του «catch and shoot» και η κίνηση χωρίς την μπάλα

Ο Χουάντσο είναι το κλασσικό «τεσσάρι» που θα ανοίξει το γήπεδο χάρη στο καλό μακρινό του σουτ. Όπως και το έδειξε με εμφατικό τρόπο σε αυτά τα φιλικά προετοιμασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/3 των επιθέσεων που πήρε ήταν σε καταστάσεις «catch and shoot» ενώ «αποτυπώθηκε» και στο φύλλο της στατιστικής με 26 «εκτελεσμένα» τρίποντα. Και αυτό διότι δεν είναι ο παίκτης που θα έχει την μπάλα στα χέρια του προκειμένου να σουτάρει ύστερα από ντρίπλα.

Το δεύτερο στοιχείο του παιχνιδιού του και το οποίο επίσης φάνηκε σε αυτά τα ματς, έχει να κάνει με την κίνηση χωρίς τη μπάλα. Είναι από τους καλύτερους παίκτες σε αυτό το κομμάτι και είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στο 18% των προσπαθειών του με 1.5 πόντο ανά 1.5 κατοχή, ήταν από «εκτέλεση» ύστερα από off screen. Από εκεί και πέρα βάζει τη μπάλα στο παρκέ με catch and drive και σε αυτά τα φιλικά τελείωσε το 12% των προσπαθειών του με 1.2 πόντους ανά 1.2 κατοχές.

Το Shot Chart του Χουάντσο στα φιλικά

@Photo credits: FEB

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα