Mundobasket 2023, Σερβία-Κίνα 87-64: Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν ασταμάτητος, στα «ρηχά» ο Μιλουτίνοφ

Μπογκτάντοβιτς

bet365

Η Σερβία επικράτησε με 87-64 της Κίνας, σε φιλικό προετοιμασίας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του Mundobasket 2023.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς επικράτησε της Κίνας του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή της, Σάσα Τζόρτζεβιτς με 87-64, στο πλαίσιο του Solidarity Cup, που διεξάγεται στην Σενζέν.

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν εκρηκτικά το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των Κινέζων αλλά και τη γενικότερη προβληματική τους εικόνα επιθετικά. Από την αρχή, οι Σέρβοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο το ανέβασαν σε διψήφιο αριθμό στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είχε καλύτερες επιλογές. Η άμυνα των Σέρβων στα μέσα τoυ δεκαλέπτου ήταν σαφώς πιο χαλαρή, με συνέπεια η Κίνα να πλησιάσει. Όμως, στα τελευταία λεπτά, η επίθεση της πιο ποιοτικής ομάδας στο παρκέ, έκανε την διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο όντας πολύ μπροστά με 43-28.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στη Κίνα. Η απόδοση της επιθετικά ήταν εξαιρετική, δείχνοντας πως μπορεί να μπει στο παιχνίδι. Η Σερβία ακολουθούσε στο σκορ, μην επιτρέποντας στην αντίπαλο της να πλησιάσει σε βαθμό που να μπορέσει να διεκδικήσει το παιχνίδι (65-51).

Η κούραση των Κινέζων ήταν εμφανής στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η επιθετική δυστοκία επηρέασε περισσότερο της ομάδα του Τζόρτζεβιτς. Η Σερβία από την πλευρά της, ήταν σταθερή, με συνέπεια να ξεφύγει ακόμη περισσότερο και να μην «φοβηθεί» για αντεπίθεση της Κίνας (87-64).

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 19 πόντους, ενώ ο Πετρούσεφ ακολούθησε με 13. Στα «ρηχά» ο Μιλουτίνοφ, που σκόραρε 8 πόντους.

Οι Σέρβοι προσανατολίζονται στο τελευταίο φιλικό τους, κόντρα στη Βραζιλία, που θα αποτελέσει και πρόβα τζενεράλε ενόψει Mundobasket 2023.

Σερβία και Κίνα βρίσκονται στο Group B του Mundobasket 2023, μαζί με Νότιο Σουδάν και Πουέρτο Ρίκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα