Ντικούδης: «Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ντικούδης: «Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Δήμος Ντικούδης

bet365

Η Εθνική Ανδρών ρίχνεται στη μάχη του Mundobasket 2023 και ο υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης οριοθέτησε τους στόχους της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Η Εθνική Ανδρών αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Mundobasket 2023 κόντρα στην Ιορδανία (26/8) και ο Δήμος Ντικούδης παραδέχτηκε πως το ζητούμενο για την Ελλάδα στη διοργάνωση είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.

Ο υπεύθυνος Εθνικών ομάδων μίλησε στο e-magazine της ΕΟΚ λίγο πριν από το τζάμπολ της Εθνικής Ανδρών στο Μουντομπάσκετ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχοντας και την περσινή εμπειρία θα πρέπει να φτάσουμε στο νοκ άουτ και σε εκείνο το παιχνίδι να δείξουμε ποιοι είμαστε, να βγάλουμε το πραγματικό μας καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Πέρυσι δεν το καταφέραμε γιατί στα νοκ άουτ δεν παίξαμε το μπάσκετ που μπορούσαμε. Φέτος λοιπόν θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα, να δυναμώνουμε μετά από κάθε παιχνίδι και όταν φτάσουμε στην ώρα του ενδεχόμενου νοκ άουτ να πάρουμε τη νίκη και να προχωρήσουμε».

Όσον αφορά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπε: «Ο Γιάννης είναι ένας τεράστιος παίκτης, αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Από τη στιγμή που δε θα είναι μαζί μας, ο προπονητής αναπροσάρμοσε τα σχέδια και την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Θα παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ, θα πρέπει κάποια παιδιά να βγουν… μπροστά και σίγουρα τα παιδιά για τα οποία θα είναι η πρώτη τους διοργάνωση αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να ανταποκριθούν αποκομίζοντας και σημαντικές εμπειρίες. Σίγουρα θα θέλαμε να είναι ο Γιάννης μαζί μας. Από τη στιγμή όμως που δε θα είναι θα πρέπει να πάρουμε οφέλη από τα υπόλοιπα παιδιά».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα