Εθνική Μπάσκετ, Μήτογλου: «Είμαι στεναχωρημένος για την ομάδα, όχι για εμένα»

Εθνική Μπάσκετ, Μήτογλου: «Είμαι στεναχωρημένος για την ομάδα, όχι για εμένα»

Μήτογλου

bet365

Λίγο μετά τον τραυματισμό του που θα τον αφήσει εκτός Mundobasket 2023, ο Ντίνος Μήτογλου εξέφρασε τη στεναχώρια του που δεν είναι σε θέση να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΑΝΙΛΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του Mundobasket.

Ο διεθνής φόργουορντ υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού του με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από τους αγώνες της τελικής φάσης και μάλιστα ένα 24ωρο πριν από το πρώτο τζάμπολ της Ελλάδας με αντίπαλο την Ιορδανία.

«Αισθάνομαι πολύ στεναχωρημένος. Όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Εθνική ομάδα και κυρίως όταν γίνεται δύο ημέρες πριν από τους επίσημους αγώνες. Έναν μήνα στην προετοιμασία, όχι μόνο εγώ αλλά όλα τα παιδιά, έχουμε δώσει τα πάντα» ανέφερε αρχικά ο Μήτογλου και συνέχισε:

«Ο τραυματισμός έγινε πριν από δύο ημέρες στην προπόνηση. Μου έγινε μια δυνατή πάσα η οποία βρήκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού μου χεριού. Έκανα μια περίεργη κίνηση αλλά δεν πόνεσα. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή γιατί έπαιζα. Υποβλήθηκα σε εξετάσεις και έδειξαν ότι είχα ρωγμώδες κάταγμα. Με πονούσε μετά αλλά εφόσον είχαμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε πάλι επειδή η ακτινογραφία ήταν το απόγευμα, χρησιμοποίησα πιο δύσκολα το άλλο χέρι. Μίλησα με την ομάδα, έπρεπε να την ενημερώσω και πήραμε την απόφαση να μην πάρουμε το ρίσκο».

Ο ίδιος είπε ότι προπονήθηκε άλλη μια φορά μετά τον τραυματισμό γιατί «η ακτινογραφία είχε γίνει το απόγευμα. Στην αρχή είχα κάποιες ενοχλήσεις για 15-20 λεπτά αλλά όπως είπα ήταν πάνω στο παιχνίδι. Όπως είπα δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί ποτέ... Προφανώς με το που έγινε αυτό δεν σκέφτηκα και ούτε έπραξα κάτι από μόνος μου. Μίλησα και με τον γιατρό στην ομάδα, αλλά και με τον γιατρό τον Παναθηναϊκό και όλοι μαζί συνεννοηθήκαμε και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο και δεν περνούσε από το χέρι μου».

Και κατέληξε: «Έχω περάσει και χειρότερα. Δεν με άγγιξε Η υγεία ενός αθλητή είναι το νούμερο 1. Για την υγεία ενός παίκτη οτιδήποτε και αν αποφασίσουν οι γιατροί είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα. Δεν με έχει αγγίξει προσωπικά, αλλά σίγουρα στεναχωριέμαι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε δύο μέρες πριν από από τα ματς. Στεναχωρήθηκα για την ομάδα και τον προπονητή. Όχι για εμένα».

Όπως είπε επιστρέφει στην Ελλάδα την Κυριακή και αναφορικά με το ποιοι θα... γεμίσουν τα παπούτσια του, είπε: «Ο καθένας θα μπορέσει και αθ προσπαθήσει να δώσει το 110%. και εδικά από το πρώτο ματς. Πρέπει να μπούμε δυναμικά».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα