Mundobasket 2023: Τα πεπραγμένα των «Ελλήνων» στην πρεμιέρα

collage2
Το Gazzetta αναλύει τις εμφανίσεις των ξένων παικτών που αγωνίζονται ή θα αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, φορώντας πρώτα τις φανέλες των Εθνικών τους Ομάδων, στη πρεμιέρα του Mundobasket 2023.

Πλούσιες ήταν οι πρεμιέρες των ομάδων κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα του Mundobasket 2023 και το Gazzetta σας παρουσιάζει τα «πεπραγμένα» των Ελλήνων που αγωνίστηκαν και είχαν σημαντική συνεισφορά στις ομάδες τους.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Σίλβιο Ντε Σόουζα, Ματίας Λεσόρ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Αρτούρ Κούρουκς στο «μικροσκόπιο».

Ισπανία: Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Παναθηναϊκός) vs Ακτή Ελεφαντοστού

Θετικά: Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού, δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση επιθετικά. Στο παιχνίδι πρεμιέρας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, μπορεί να μην σούταρε με τρομερή ευστοχία πίσω από τη γραμμή των 6.75 (1/4), αλλά ήταν εύστοχος και συνάμα «οικονομικός» στις προσπάθειες του συνολικά. Κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Αφρικανών και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Αρνητικά: Ο Χουάντσο μπορεί να παίξει επιθετικά στο «3». Ωστόσο αμυντικά δεν έδειξε τον ίδιο ζήλο. Eίχε αδυναμία στις επαφές και γενικότερα δεν έδειξε τρομερή διάθεση να πιέσει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και ότι δεν μπορεί.

Στατιστική: 11 πόντοι, 3/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 4-1 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 20.54.

Ανγκόλα: Σίλβιο Ντε Σόουζα (Άρης) vs Ιταλία

Θετικά: Απέναντι στην Ιταλία έδειξε καλά στοιχεία. Το σημαντικότερο, ήταν πως για τα λεπτά που αγωνίστηκε, έκανε αισθητή την παρουσία του. Πήγε σκληρά στις επαφές, προσπάθησε να βρει σκορ, χωρίς όμως να εκβιάσει καταστάσεις. Έδωσε ενέργεια στην ομάδα του, ανανεώνοντας τέσσερις φορές την επίθεση της.

Αρνητικά: Η ταχύτητα του δεν τον βοήθησε να βρει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο. Και όταν αναφέρουμε «ταχύτητα» εννοούμε και τις γρήγορες επιλογές, κυρίως αμυντικά. Σίγουρα θα μπορούσε να αγωνιστεί παραπάνω και να δώσει περισσότερες λύσεις.

Στατιστική: 4 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2/2 βολές, 1-4 ριμπάουντ, σε 8.58.

Γαλλία: Ματίας Λεσόρ (Παναθηναϊκός) vs Καναδάς

Θετικά: Μεστή εμφάνιση από τον Γάλλο ψηλό του Παναθηναϊκού. Από τον Κολέ, χρησιμοποιήθηκε πολύ στο «4», έχοντας για παρτενέρ του τον Γκομπέρ. Τα πήγε πολύ καλά στο short roll, δείχνοντας ότι ενδεχομένως να μπορεί να βοηθήσει και σε μια θέση πιο χαμηλά.

Αρνητικά: Αμυντικά ο Λεσόρ είχε προβλήματα από τους πιο γρήγορους παίκτες που αγωνίζονται στο «4». Αν τον κρίνουμε ως «4», η άμυνα του ήταν μέτρια, αφού όπως ήταν λογικό, οι αντίπαλοι του ήταν πιο γρήγοροι και τον «τραβούσαν» μακριά για να τον απομονώσουν.

Στατιστική: 12 πόντοι, 5/6 δίποντα, 2/3 βολές, 5-1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη.

Σερβία: Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός) vs Κίνα

Θετικά: Φαινομενικά εύκολο το παιχνίδι με την Κίνα, αλλά ο «Μίλου» έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει σταθερά πατήματα και αποτελεσματικότητα. Λειτουργεί εξαιρετικά ως δεύτερο οργανωτής κοντά στο καλάθι, αφού σχεδόν όλοι οι πόντοι της πεντάδας του, πέρασαν από τα χέρια του ως δεύτερος ή τρίτος δημιουργός στην αλυσίδα.

Αρνητικά: Το μοναδικό πρόβλημα που ανέδειξε η Κίνα απέναντι στον Σέρβο, είναι η αδυναμία του να ακολουθήσει πιο γρήγορο παίκτη και γενικά οι αντιδράσεις του, στο γρήγορο off ball motion, το οποίο η Κίνα το έβγαλε 1-2 φορές.

Στατιστική: 11 πόντοι, 3/4 δίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 20.17.

Λιθουανία: Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (ΑΕΚ) vs Αίγυπτος

Θετικά: Απέναντι στην Αίγυπτο πραγματοποίησε μια πλήρη εμφάνιση. Ναι, ήταν άστοχος πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, αλλά ήταν οικονομικός στις προσπάθειες του, προσφέροντας σε όλους τους τομείς. Επιθετικά έδωσε τα απαραίτητα στην ομάδα του, ενώ παράλληλα είχε ενέργεια, ενώ διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι.

Αμυντικά: Δεν μπόρεσε να τον απειλήσει κανένας παίκτης της Αιγύπτου και δεν μπορεί να κριθεί. Αλλά όσες φορές κλήθηκε να παίξει άμυνα στο χαμηλό ποστ ή στην περιφέρεια, τις περισσότερες φορές βγήκε νικητής.

Στατιστικά: 9 πόντοι, 3/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4-1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 12.40.

Λετονία: Άρτουρς Κούρουκς (Προμηθέας) vs Λίβανος

Επιθετικά: Κόντρα στο Λίβανο, συνολικά η ομάδα της Λετονίας στάθηκε στο ύψος της. Ο νέος παίκτης του Προμηθέα, έδειξε καλά στοιχεία, όπως το μακρινό του σουτ, αλλά και τη σπιρτάδα στο επιθετικό transition. Του έλειψε η δημιουργία, αλλά είχε συνεισφορά σε όλους τους άλλους τομείς του παιχνιδιού.

Αμυντικά: Ικανοποιητικός για τα δεδομένα του παιχνιδιού, που δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Έδειξε ότι μπορεί να πιέσει την πρώτη μπάλα, που είναι και βασικό, αλλά και να ανταποκριθεί στην άμυνα με αλλαγές, μαρκάροντας ψηλότερο παίκτη.

Στατιστική: 7 πόντοι, 1/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο σε 17.28.

Γαλλία: Μουσταφά Φαλ (Ολυμπιακός) vs Καναδάς

Ο Μουσταφά Φαλ αγωνίστηκε μονάχα για 2 λεπτά απέναντι στον Καναδά και δεν μπορεί να κριθεί. Δύο γρήγορα φάουλ τον καθήλωσαν στον πάγκο και έπειτα η τακτική προσέγγιση του Βισάντ Κολέ, δεν του επέτρεψε να πάρει περισσότερο χρόνο.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα