Ριβς: «Λείπει ο καλύτερος παίκτης του NBA, αλλά η Ελλάδα έχει καλή ομάδα»

Ριβς: «Λείπει ο καλύτερος παίκτης του NBA, αλλά η Ελλάδα έχει καλή ομάδα»

Αντώνης Καλκαβούρας
Όστιν Ριβς

bet365

Ένας εκ των πρωταγωνιστών των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες, ο Όστιν Ριβς μίλησε για την αναμέτρηση κόντρα στην Ελλάδα και το πόσο αυτή επηρεάζεται από την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αποστολή στη Μανίλα: Αντώνης Καλκαβούρας.

Ο Όστιν Ριβς ήταν ο παίκτης για τον οποίο έγινε ο περισσότερος θόρυβος στη Mall of Asia Arena, στην πρεμιέρα των ΗΠΑ απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, με τους Αμερικανούς να αγγίζουν τους 100 πόντους.

Ο παίκτης των Λέικερς είναι δημοφιλής, ένεκα των πολλών οπαδών των «λιμνανθρώπων» στις Φιλιππίνες και απάντησε μεταξύ άλλων στις ερωτήσεις του Gazzetta για την αυριανή αναμέτρηση απέναντι στην Ελλάδα (28/8 - 15:40), αλλά και την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο και χαρακτήρισε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο.

Οι δηλώσεις του Όστιν Ριβς

Για την αγάπη στο πρόσωπό του από τους Φιλιππινέζους: «Είναι φανταστικό για εμένα, την οικογένειά μου. Έχουν συμβεί αρκετά καλά πράγματα αλλά νιώθω πως τα αξίζω. Όλη μου τη ζωή δουλεύω για αυτό, δεν πήρα ποτέ τον σύντομο δρόμο. Πάντα πήγαινα από τον δύσκολο και τελικά ανταμείφθηκα για όσα προσπάθησα».

Για το ότι οι ΗΠΑ δε νιώθουν πανικό όταν δυσκολεύονται: «Αρχίζει από την κορυφή, τον κόουτς. Ο Στιβ Κερ επαναλαμβάνει διαρκώς ότι το βάθος του πάγκου μας θα είναι ικανό να τους κερδίσει όλους, απλώς πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Έχουμε 12 παίκτες που είναι starters στις ομάδες τους και όλοι αφήνουν το «εγώ» τους στην άκρη για να κερδίσουμε. Μας έχει πει ο κόουτς πως αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μην είναι οι καλύτερες στιγμές στον κόσμο, αλλά στο φινάλε αν κερδίζουμε τίποτα άλλο δε μετράει. Δε νιώθουμε πανικό».

Για τη δουλειά των προπονητών: «Το σταφ κάνει καταπληκτική δουλειά, είναι ανοιχτό σε όλους. Έχουμε τέσσερις hall of famers κόουτς και βάζουν το μυαλό τους κάτω για το κοινό καλό. Δεν είμαστε μόνο εμείς, αλλά και οι κόουτς, όλος ο οργανισμός που βάζει από κάτω το «εγώ» του».

Για το πώς νιώθει τώρα που λείπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Προφανώς, όταν ο Γιάννης είναι στο παρκέ υπάρχει πρόβλημα. Είναι ο καλύτερος παίκτης αυτήν τη στιγμή στο NBA. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι μια καλή ομάδα ακόμα και χωρίς αυτόν. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο υπόλοιπο της ημέρας και αύριο να πάμε για... μάχη».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα