Mundobasket 2023: Σρέντερ για MVP, ένας απίθανος «Ιάπωνας» που τον λένε Χόκινσον και τα πέντε «πολυβόλα» της ημέρας (vids)

Ο Χόκινσον με τη φανέλα της Ιαπωνίας.

bet365

Η τρίτη ημέρα του Mundobasket 2023 ολοκληρώθηκε με προκρίσεις (Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Γερμανία, Καναδάς, Λετονία) και ηχηρούς αποκλεισμούς (Γαλλία, Φινλανδία) και το Gazzetta μοιράζει τα βραβεία της αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τους πέντε κορυφαίους σκόρερ της ημέρας.

Η 3η ημέρα του Mundobasket 2023 φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ντένις Σρέντερ. Δεν είναι μόνο ότι διαθέτει την κορυφαία επιθετική συγκομιδή με τριάντα πόντους. Είναι πως το έκανε στο ντέρμπι της ημέρας, απέναντι στην Αυστραλία.

Και οδήγησε τη Γερμανία στην επικράτηση, η οποία βάζει τους κατόχους του χάλκινου μεταλλίου του EuroBasket 2022 σε θέση πρόκρισης!

Κάπως έτσι ο Σρέντερ είναι και ο MVP της αγωνιστικής, αν και ο νατουραλιζέ της Ιαπωνίας, Τζόσουα Χάτσινσον έκανε μία απίθανη εμφάνιση στην νίκη των διοργανωτών κόντρα στη Φινλανδία (98-88). Μέτρησε 28 πόντους και κατέβασε 19 ριμπάουντ!

 

Οι Δομινικανοί... X-Factor και ο Ζάγκαρς

Όσο για τον X-Factor; Θα πρέπει να αναγνωριστεί η παρουσία της Δομινικανής Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται στο όριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση μετά τη νίκη κόντρα στην Ιταλία (87-82)

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς και ο Αντρές Φελίζ μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (από 24 πόντους) με τον Φελίζ να τελειώνει το ματς με 7/10 τρίποντα!

Αλλά δεν ήταν μόνοι τους. Στο τελευταίο χρονικό ματς της ημέρας, ο Αρτούρς Ζάγκαρς «εκτέλεσε» τη Γαλλία με 22 πόντους (3/5 τριπ.) και πέντε ασίστ, με τη Λετονία να βγάζει εκτός συνέχειας (στο δρόμο των μεταλλίων) τους Γάλλους!

Ένας χαμένος Ντε Κολό

Πάμε και στην απογοήτευση. Όλη η παρουσία της Φινλανδίας θα μας έβγαζε από τον κόπο να επιλέξουμε, ωστόσο ο... τίτλος θα καταλήξει σε γαλλικά χέρια. Ο Νάντο Ντε Κολό έμεινε άποντος (!) κόντρα στη Λετονία, κάνοντας μόνο ένα σουτ σε 18:57. Έδωσε βέβαια 8 ασίστ, αλλά λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ των «τρικολόρ».

Οι πέντε κορυφαίοι σκόρερ της 3ης ημέρας

  1. Ντένις Σρέντερ 30 πόντους (5/10 διπ., 5/9 τριπ., 5/5 βολές)
  2. Τζόσουα Χόκινσον 28 πόντους (7/8 διπ., 0/1 τριπ., 14/15 βολές)
  3. Λάουρι Μάρκανεν 27 πόντους (8/14 διπ., 2/7 τριπ., 5/6 βολές)
  4. Εβάν Φουρνιέ 27 πόντους (4/7 δίπ., 5/11 τριπ., 4/4 βολές)
  5. Εχάμπ Αμίν 26 πόντους (5/7 διπ., 4/11 τριπ., 4/4 βολές)

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα