Mundobasket 2023: Τι σημαίνει για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων ο αποκλεισμός της Γαλλίας

Γιώργος Κούβαρης
Φουρνιέ

bet365

Η Γαλλία δεν μπόρεσε να πάρει τη πρόκριση για την επόμενη φάση του Mundobasket, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Λετονία έμελλε να ρίξει πραγματική βόμβα στο φετινό Mundobasket καθώς πραγματοποίησε φοβερή ανατροπή στην τελευταία περίοδο του αγώνα με την Γαλλία, με αποτέλεσμα να την αποκλείσει από τους «16» της διοργάνωσης και να την υποχρεώσει σε αγώνες κατάταξης 17-32!

Το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα και την υπόθεση της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι. Όπως είναι γνωστό οι «τρικολόρ» είχαν εξασφαλισμένη τη θέση τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Υφηλίου λόγω του ότι είναι διοργανωτές, κάτι που δεν επηρέαζε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Δηλαδή στην περίπτωση που η Γαλλία τερμάτιζε στην πρώτη τετράδα του Mundobasket και την οποία, για παράδειγμα, συμπλήρωσαν δύο ομάδες από τη «ζώνη» της Αμερικής (όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς) και μία από τη «ζώνη» της Ωκεανίας (όπως η Αυστραλία για παράδειγμα) αυτομάτως, οι ευρωπαϊκές ομάδες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την απευθείας συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την 5η και την 6η θέση.

Πλέον αυτό δεν είναι εφικτό, όπερ και σημαίνει ότι δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο των ευρωπαϊκών ομάδων για το απευθείας εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αυτό διότι θα πρέπει να τερματίσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο φετινό Mundobasket.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα