Κουζμίνσκας στο Gazzetta: «Η ΑΕΚ δεν υπέγραψε μόνο εξαιρετικούς παίκτες, αλλά κι έναν τρομερό προπονητή»

Κουζμίνσκας

bet365

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στο Gazzetta για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, τον Ζουάν Πλάθα και το ενδεχόμενο ενός αγώνα μεταξύ Λιθουανίας και Ελλάδας. Αποστολή - Μανίλα: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας βοήθησε τα μέγιστα τη Λιθουανία να κάνει το 2/2 στο Μουντομπάσκετ. Ο νέος φόργουορντ της ΑΕΚ ξεκινά στο βασικό σχήμα της εθνικής ομάδας της χώρας του και αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών της.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στο Μεξικό σταμάτησε στη μικτή ζώνη και μίλησε στο Gazzetta. Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας επικεντρώθηκε στην ΑΕΚ και ακολούθως σε μία ενδεχόμενη αναμέτρηση στη δεύτερη φάση μεταξύ Λιθουανίας και Ελλάδας.

Ο Λιθουανός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νέα του ομάδα και παραδέχτηκε πως ανυπομονεί να γνωρίσει το νέο του περιβάλλον. Στην ερώτηση μας για τις φετινές εντυπωσιακές μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΚ απάντησε, «δεν υπογράψαμε μόνο εξαιρετικούς ξένους παίκτες, αλλά κι έναν τρομερό προπονητή. Με τον κόουτς Πλάθα έχω συνυπάρξει για τέσσερις σεζόν και όπως καταλαβαίνετε θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι πως αυτή την περίοδο προσπαθώ να συγκεντρωθώ στην εθνική ομάδα, αλλά σίγουρα κάνω σκέψεις και για την ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε μία καινούρια ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο μέχρι να… δέσουμε. Ελπίζω λοιπόν το ατομικό ταλέντο που σίγουρα έχει κάθε παίκτης στην ΑΕΚ να μετατραπεί και σε ομαδικό καλό».

Η Λιθουανία προκρίθηκε στη φάση των «16» και αν η Ελλάδα πετύχει μία ακόμη νίκη (με ΗΠΑ ή Νέα Ζηλανδία) θα συναντηθούν με στόχο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ. Ο Κουζμίνσκας αν και δεν βιάζεται θεωρεί πως, «όλος ο κόσμος μιλάει για το ενδεχόμενο να παίξουμε με την Ελλάδα, αλλά ξεχνάμε πως υπάρχουν κι άλλα ματς πριν από αυτό. Τόσο η δική μας εθνική ομάδα όσο και της Ελλάδας έχουμε πολλές απουσίες σημαντικών παικτών οπότε ας μη βιαζόμαστε. Πάντως αν έρθει εκείνη η ώρα δε θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει η μία την άλλη. Νομίζω πως και οι δύο ομάδες έχουν ένα κοινό στοιχείο. Δεν διαθέτουν μπόλικο ταλέντο, αλλά έχουν με την κυριολεκτική έννοια καλή ομάδα. Στο λιθουανικό μπάσκετ και στο ελληνικό μπάσκετ αυτό που μετρά είναι η ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα