Τζος Χόκινσον: Ένας ρόνιν στην υπηρεσία της Ιαπωνίας (vids)

Τζος Χόκινσον: Ένας ρόνιν στην υπηρεσία της Ιαπωνίας (vids)

Ο Τζος Χόκινσον, με τη φανέλα της Ιαπωνίας.

bet365

Τι δουλειά έχει ένας λευκός ανάμεσα σε ένα μάτσο Γιαπωνέζων; Για τον Τζος Χόκινσον, το μπάσκετ είναι μία διέξοδος και ένας τρόπος να δει τον πλανήτη. Ένας ρόνιν που κραδαίνει με χάρη το «σπαθί» του στο παρκέ, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ιαπωνίας στο Mundbasket 2023.

Ο Τζος Χόκινσον ξεχωρίζει σαν μία μύγα μέσα στο γάλα. Κάποιοι μπορεί να τον χαρακτηρίσουν ως μισθοφόρο. Όμως το μόνο που θέλει να κάνει είναι να κερδίσει. Και να παίξει καλό μπάσκετ.

Το δεύτερο κομμάτι για τον Αμερικανό σέντερ της Εθνικής Ιαπωνίας στο Mundobasket 2023 είναι δεδομένο. Πάντα έπαιζε καλά, πάνω από το όριο του double double. Τουλάχιστον στο κολέγιο του Γουάσινγκτον Στέιτ.

Οι περισσότεροι βάδιζαν με την παραδοχή πως ο Χόκινσον είναι υπερβολικά καλός για να παίζει σε μία κάτω του μετρίου ομάδα. Οι προσωπικοί του αριθμοί γέμισαν σε κάθε αγώνα. Αλλά το Γουάσινγκτον Στέιτ κέρδιζε ένα ματς σε κάθε τετράδα αγώνων.

Κάπως έτσι, όταν ήρθε η ώρα για το Draft, το όνομά του δεν ακούστηκε. Ο Χόκινσον δεν το έβαλε κάτω. Και αποφάσισε να ρίξει πίσω του... μαύρη πέτρα. Και να μετακομίσει στην Ιαπωνία.

 

Μπάσκετ στην Ιαπωνία

Για τον ίδιο δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Έτσι και αλλιώς στο Πανεπιστήμιο, εκτός από αθλητής, ήταν και φοιτητής. Σε τρία χρόνια πήρε το bachelor. Και ένα χρόνο αργότερα, απέκτησε και το Master! Αν το μπάσκετ δεν τον βοηθήσει στην καριέρα του, ο Χόκινσον μπορεί να αλλάξει μετερίζι και να γίνει ένας μπίζνεςμαν.

Πάμε όμως πίσω στο μπάσκετμπολ. Ο Χόκινσον παίζει μπάσκετ στην Ιαπωνία. Πρώτα στους Τογιότσου Φάιτινγκ Ιγκλς και μετά στους Σίνσου Μπρέιβ Γουόριορς.

Εκεί τον γνώρισαν οι Ασιάτες. Και του πρότειναν να φορέσει τη φανέλα τους. Ένας νατουραλιζέ ρόνιν στις υπηρεσίες τους.

Στα χρόνια του κολεγίου, εκτός από τους πόντους και τα ριμπάουντ που έπαιρνε, είχε μείνει στην ιστορία και για δύο φάσεις. Η πρώτη περιέχει και τον παίκτη του Καναδά, Ντίλον Μπρουκς.

Σε μία αναμέτρηση ανάμεσα στο Όρεγκον του Μπρουκς και τη Γουάσινγκτον του Χόκινσον, ο πρώτος - ενώ ήταν πεσμένος στο παρκέ - χτύπησε με κλωτσιά τον δεύτερο στα γεννητικά του όργανα και αποβλήθηκε!

Επίσης, στο διαδίκτυο υπάρχει και ένα βίντεο με τον Χόκινσον να ρίχνει την πρώτη πάσα σε έναν αγώνα μπέιζμπολ των Μάρινερς. Οι μάρτυρες ορκίζονται ότι η μπαλιά του ήταν τόσο κακή (και εξίσου δυνατή) που παραλίγο να πάρει το κεφάλι του σταρ της ομάδας, Ρόμπινσον Κανό! Καλός για μπάσκετ, κακός για μπέιζμπολ, ήταν η σκληρή ετυμηγορία.

Ο Χόκινσον ξεχωρίζει ανάμεσα στους συμπαίκτες. Μα δεν παύει να αισθάνεται ένας απ' αυτούς. Ένας... ρόνιν που θέλει μόνο να κερδίζει.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα