Mundobasket 2023, Ιταλία: Προειδοποιήσεις στον Ποτζέκο από την ομοσπονδία για την αποβολή του

Mundobasket 2023, Ιταλία: Προειδοποιήσεις στον Ποτζέκο από την ομοσπονδία για την αποβολή του

Mundobasket 2023, Ιταλία: Προειδοποιήσεις στον Ποτζέκο από την ομοσπονδία για την αποβολή του

bet365

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο αποβλήθηκε για άλλη μία φορά από τον πάγκο της Ιταλίας, με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας να προειδοποιεί: «Η εικόνα μας όμως είναι το πιο βασικό πράγμα, δεν γίνεται να λερωθεί».

Η νέα αποβολή του Τζιανμάρκο Ποτζέκο, στην ήττα της Ιταλίας από τη Δομινικανή Δημοκρατία, προκάλεσε την αντίδραση της ιταλικής ομοσπονδίας και του προέδρου της, Τζιάνι Πετρούτσι.

«Είπα στους προπονητές ότι δεν γίνεται να έχουμε σκηνικά σαν αυτό. Δεν χάσαμε από τους διαιτητές, είναι λάθος νοοτροπία αυτή. Η Δομινικανή Δημοκρατία νίκησε πανάξια, δεν χάσαμε από την διαιτησία, πρέπει πάντα να δεχόμαστε το αποτέλεσμα. Υπάρχουν πάντα διαιτητικά λάθη, αλλά δεν χάσαμε από αυτά. Έχουμε μία εικόνα να υπερασπιστούμε. Δεν έχει σχέση με την FIBA. Τέτοιες συμπεριφορές συνέβησαν μία φορά, αλλά δεν πρέπει να ξανασυμβούν. Το είπα στον κόουτς και τους βοηθούς του αυτό. Έχουμε έξυπνους ανθρώπους. Ό,τι έγινε χθες δεν έχει σχέση με αυτά που έγιναν στο περσινό EuroBasket.

Ο Ποτζέκο είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος από κάθε άποψη. Είναι ο πρώτος που λυπάται και κατάλαβε τι έκανε. Το γεγονός ότι παραμένει προπονητής της Ιταλίας δείχνει πόσο πιστεύω σε αυτόν, είναι καλός προπονητής και αυτό δεν αλλάζει από μία ήττα. Αλλά δεν γίνεται να χάνουμε έτσι, επειδή η Ομοσπονδία έχει μία καλή εικόνα. Μας σέβονται σε όλο τον κόσμο ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω», είπε ο Πετρούτσι.

Και συνέχισε: «Όταν κάποιος υπερβάλλει, τότε υπερβάλλει. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αγώνες στις μικρές ηλικίες, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, όχι απλώς στο Προολυμπιακό τουρνουά. Έχουμε τα στοιχεία για να προχωρήσουμε. Η εικόνα μας όμως είναι το πιο βασικό πράγμα, δεν γίνεται να λερωθεί. Ο κόουτς το ξέρει αυτό, του το είπα αυτό. Μιλήσαμε στην ομάδα».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα